Козарчани ипак најбољи у Војвођанској лиги – исток

Утакмицама 15. кола завршено је првенство у Војвођанској лиги - исток.
Екипа Слободе из Нових Козараца
Фото: Екипа Слободе из Нових Козараца

Титулу јесењег првака освојила је Слобода из Нових Козараца са 35 бодова, односно 11 победа, два ремија и два пораза, друго место припало је Јединству из Банатског Карађорђева који има бод мање, док је на трећој позицији тим Нафтагаса са Елемира са 13 бодова.

Ова три најбоља клуба бориће се у пролећном делу првенства за прво место, а првак улази директно у Српску лигу - Вовјодина, а другопласирани ће стећи право наступа у баражу за попуну покрајинског такмичења. 

Током 120 мечева постигнута су 431 погодак, а домаћин је забележио 77 победа, док су 25 пута славиле гостујуће екипе, а 18 мечева завршено је без победника. Што се тиче гостујућих тимова они су постигли 152 поготка. Највише победа забележили су фудбалери из Нових Козараца 11, а потом следи тим из Банатског Карађорђева 10, а затим по  осам Нафтагас и Младост из Омољице.

Првопласирани тим лиге Слобода уједно је била  и најефикаснија са 40 постигнутих голова, а најбољу одбрану имали су фудбалри Јединства из Банатског Карађорђева чији су првотимци само 13 пута вадили лопту из своје мреже. Најмање голова постигао је  „фењераш„ Бегеј - свега 16.

На листу листе стрелаца је  Милош Милошевић, члан Крајине из Крајишника са 13 голова, а други на овој листи је Неђо Гавриловић из Слободе са 10, по девет голова постигли су Роберт Бакош (Нафтагас), Марко Ковачевић (Будућност), Радован Дабић (Нафтагас) који је уједно био и најефикаснији „пеналџија” са четири постигнута поготка.

На пролеће се очекује велика борба како за прва два места тако и за опстанак у војвођанском рангу надметања. У опасној зони су Бегеј из Житишта, Раднички из Сутјеске, Банат из Ченте, Јединство из Новог Бечеја и кикиндски ЖАК.  Од 120 мечева само је један регистрован за зеленим столом јер је домаћин (Банат-ЖАК) имао у игри играча под казном, па је тако противник службеним резултатом добио утакмицу, а Ченчани су кажњени  одузимањем бода.

Приметно је да су мечеве водили млади судије, а то се одразило и на нешто слабије суђење, али срећом није утицало на коначни исход мечева. Интересантно да је највише публике било на мечевима кикиндског ЖАК -а у просеку мечеве Железничара  гледало је око 350 љубитеља фудбала.

М. Секулић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести