Креће Суперлига: Воша-Младост, Звезда чека Динамо

БЕОГРАД: Нова сезона фудбалске Суперлиге Србије стартује вечерас утакмицама између браниоца титуле Црвене звезде и Динама из Врања у Београду, као и Војводине и лучанске Младости у Новом Саду.
Superliga Srbije sezona 2 2018/19
Фото: Dnevnik.rs

Црвено-бели, након успешно преброђене прве препреке у квалификацијама за Лигу шампиона (Спартакс), дочекују дебитанта у Суперлиги и желе да направе добру увертиру за наредни дуел са литванском Судувом.

Управо због Судуве је Звезда померила меч раније како би што одморнија дочекала уторак и заиграла у истом термину као реконструисана Војводина и Младост, тимови који претендују за пласман у Европу.

Главно питање ко ће освојити титулу? Вероватно ће трка поново бити између Црвене звезде и Партизана, раздвојених само једном титулом у корист црвено-белих (28:27)...

Партизан у недељу гостује Раднику у Сурдулици са намером да потврди добре игре и лак пролаз преко Рудара из Пљеваља у квалификацијама за Лигу Европе.

Од осталих дуела издваја се мали градски дерби Чукарички - Земун, новајлија новосадски Пролетер иде у Ниш екипи Радничког, а Спартак чека Мачву у Суботици.

Систем такмичења остао је непромењен, играће се 30. кола после чега се деле бодови у плеј-офу и плеј-ауту, а једина новина је што је уведен и бараж меч за екипу која заврши на 14. месту, тачно изнад зоне за испадање.

Распоред 1. кола Суперлиге:

Вечерас: Црвена звезда - Динамо (20 сати), Војводина - Младост (20 сати), субота: Чукарички - Земун (20), Напредак - Рад (20), Вождовац - Бачка (20). Недеља: Радник - Партизан (19), Раднички Ниш - Пролетер (20). Понедељак: Спартак - Мачва (17).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести