Кривокапић на клупи ФК Војводина до лета

После дужег периода неизвесности, како “Дневник” незванично сазнаје, Радован Кривокапић (40), који је на клупи Војводине седео у последња четири кола јесењег дела првенства у Суперлиги, предводиће екипу до краја ове сезоне.
 Radovan Krivokapić Foto: fkvojvodina.rs
Фото: Радован Кривокапић Фото: fkvojvodina.rs

Овакву одлуку треба да верификује Управни одбор клуба, али је сасвим извесно да ће млади тренер и на пролеће водити црвено-беле. Сутра, 10. јануара, у 10 часова, у ФЦ “Вујадин Бошков”, очекује се да ће Кривокапић обавити прозивку играча, који ће потом одрадити и први тренинг, чиме ће и званично почети зимске припреме старијег новосадског суперлигаша.

Кандидати за тим у протекла два дана одрадили су лекарске прегледе и тестирања. Сада их очекује много тежи део посла, јер је пред њима захтевна полусезона, у којој ће играти на два фронта - у домаћем првенству и Купу. Што се Суперлиге тиче, примарни циљ је да се овери пласман у плеј-оф, пошто се тренутно Воша налази на осмом месту, с истим бројем бодова као и седмопласирани Пролетер и деветопласирани Радник из Сурдулице. У преосталих девет првенствених рунди, Воша има доста тежак распоред, јер ће гостовати Црвеној звезди, Вождовцу, Напретку, Динаму и Раднику, док ће код куће играти са Радничким, Спартаком, Чукаричким и Партизаном. Када је Куп у питању, новосадски тим ће у четвртфиналу гостовати Радничком у Нишу. Све ово сведочи о озбиљности и тежини посла који је пред новосадским тимом и због тога се с пажњом очекује предстојећи прелазни рок (од 14. јануара до 8. фебруара) и могуће ангажовање квалитетних новајлија.

До сада су тројица играча напустила црвено-беле (Фофана, Ђорђевић и Бједов), а очекује се да ће исто учинити још њих неколицина. Истовремено, с позајмице из новосадског Кабела вратио се Деветак, а професионалне уговоре потписали су омладинци Јеличић и Видаков. На данашњем почетку припрема првог тима биће и десетак чланова омладинске екипе, као и фудбалери који се налазе на каљењу у другим срединама. У зависности од потреба сениорског погона, може да се догоди да неки од њих остану у старијем новосадском суперлигашу, док ће се други вратити у своје тренутне екипе, односно у омладински погон. Одлуку о томе донеће спортски сектор клуба, пре свих тренер Кривокапић.

Према постојећем плану, до 23. јануара екипа ће тренирати у ФЦ “Вујадин Бошков” и на терену с вештачком подлогом код Новосадског сајма, а у случају неповољних временских прилика постоји могућност да се пресели и у Центар ФСС-а у Старој Пазови. Црвено-бели 24. јанура одлазе на двонедељне припреме у турски Белек, где ће, уз свакодневне тренинге, одиграти и пет контролних утакмица. Повратак у Нови Сад предвиђен је за 7. фебруар, а наставак првенства у Суперлиги уследиће 16. фебруара, када ће Војводина гостовати Црвеној звезди.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести