Кркић хтео дрес Србије: Долазио сам у Београд, имам српске крви

ЛОНДОН: Некада најталентованији фудбалер света Бојан Кркић каже да је као дете волео да долази у Београд и да је пре две године хтео да игра за репрезентацију Србије, али није могао јер је већ имао 25 минута у дресу Шпаније.
krkic, epa.
Фото: Bojan Krkić, foto: EPA (David Aguilar)

Напад енглеског друголигаша Стоука, коме је отац Бојан сениор бивши фудбалер ОФК Београда, поднео је захтев да заигра за "орлове", али је Светска фудбалска федерација (ФИФА) одбила ту могућност јер је наступио против Јерменије у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Африци.

"Имам српске крви, по неколико недеља као дете сам проводио у Београду са родитељима. Пре него што сам почео да играм за Барселону сваке године сам долазио, а онда нисам могао због утакмица", рекао је Кркић у интервјуу за ББЦ.

Кркић је додао да је у детињству савршено говорио српски језик.

"Ипак, сада дуго нисам вежбао српски и не могу добро да га причам", говори фудбалер коме је отац Србин, а мајка из Шпаније.

Најбољи стрелац млађих категорија Барселоне икада (850 голова) признао је да му у каријери нису помогла поређења са Лионелом Месијем.

"Постигао сам 10 голова у првој сезони у Примери и већ су сви почели да причају "Ово је нови Меси". Ту ништа не можеш да промениш... Знам своје квалитете и да нисам Меси, ја сам Бојан", закључује Кркић.

После Барселоне, где је само у почетку исказао потенцијал у прејакој нападачкој конкуренцији, играо је за Милан, Ајакс, Мајнц и Алавес, па је прешао у Стоук.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести