Швајцарци и немачки судија поразили Србију 2:1

КАЛИЊИНГРАД: Фудбалска репрезентација Србије је у Калињинграду, у по многима одлучујућој утакмици у групи Е, поражена од репрезентације Швајцарске резултатом 2:1, чему је поред пуно боље игре Швајцараца у другом полувремену умногоме кумовао и немачки судија Брих с неколико итекако спорних одлука.
EPA-EFE/ARMANDO BABANI
Фото: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

КРАЈ УТАКМИЦЕ

90' Швајцарска води 2:1. Брз контранапад Швајцарске вешто завршава Шаћири, који сам истрчава тридесетак метара и шаље лопту у даљи угао немоћног голмана Стојковића.

88' Судија поново досуђује сумњив фаул у нападу, ко зна који по реду, а Митровић због протеста због такве одлуке добија жути картон.

84' Поново одлична прилика за Швајцарце из сумњиве офсајд позиције која није свирана али Стојковић одлично брани.

83' Шут Шаћирија са велике удаљености али само преко гола.

81' Друга измена у тиму Србије, уместо Луке Миливојевића улази Радоњић којем је ово прва утакмица на СП, што је условило тактичке измене у нашој постави.

73' Друга измена за Швајцарску, уместо Џемаилија улази Демболо.

68' Нова одлична прилика за Србију након одличног убацивања Коларова са леве стране али је закаснио Митровић и лопта одлази иза гола.

66' Тадић одлично центрира ка Митровићу којег истовремено непрописно обема рукама држе два швајцарска одбрамбена играча и обарају га на земљу, али судија Брих свира фаул у нападу и слободан ударац за Швајцарце?!

Фото: EPA/ARMANDO BABANI

64' Прва измена у репрезентацији Србије, игру је напустио Костић а уместо њега је ушао Адем Љајић.

58' Шаћири сјајно утрчава у шеснаестерац, шутира са десне стране и погађа спољни део стативе Стојковићевог гола. 

52' Гол за Швајцарску. Контранапад Швајцарске је брзо изведен и после ударца Шаћирија који је изблокиран лопта се одбила на ногу Џаки, који је постигао леп гол са преко 20 метара удаљености за изједначење 1:1.

52' Прву прилику за Србију у другом полувремену имао је Митровић после корнера који је извео Тадић, али је главом пуцао неких пола метра преко пречке.

46' Прва измена у тиму Швајцарске, уместо Сеферовића је ушао Гаврановић.

ПОЛУВРЕМЕ

47' Трећи жути картон у екипи Србије зарадио је Немања Матић.

46' Нову одличну прилику изненада је поново имао Тадић којем је лопта набачена на волеј али је његов топовски ударац отишао мало изнад пречке.

44' Одлична прилика за други гол Србије после корнера који је извео Тадић али су и Тошић и Матић за мало промашили лопту и шанса је отишла у неповрат.

39' Жути картон због старта са леђа добио је и Лука Миливојевић

37' Слободан ударац за Србију изводи Коларов, Швајцарци за кратко избацују лопту из опасне зоне али на њу налеће одлични Тадић и сјајно шутира из волеја али је голман Зомер био одлично постављен.

Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

34' Први жути картон на утакмици је због опасне игре зарадио наш репрезентативац Сергеј Милинковић Савић.

30' Лоша интервенција наше одбране и фантастична одбрана голмана Стојковића, након што је Цубер одлично проиграо Џемаилија а овај се, у најбољој прилици за свој тим у досадашњем току меча, нашао сам очи у очи са нашим голманом, који је био успешнији у дуелу.

26' Корнер за Швајцарце и на на убачену лопту налеће Аканђи, чији ударац главом завршава поред гола.

23' Србија је препустила превише места Швајцарцима и у овом нападу су имали чак неколико покушаја да упуте опасне шутеве ка голману Стојковићу, али су их одлично постављени дефанзивци Србије сваки пут изблокирали и осујетили.

Фото: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

19' Митровић се разиграо и овога пута на неугодан центаршут Банета Ивановића покушава атрактивно маказицама да још једном савлада Швајцарце али није био довољно прецизан.

16' Ударац Сргеја Милинковића Савића искоса са десне стране али само поред гола.

14' Митровић поново гађа главом али овога пута са саме ивице казненог простора, право у голмана Зомера.

10' Џемаили је имао добру прилику на центаршут Родригеза али промашује за око три метра покрај десне стативе.

6' Гоооол! Србија води 1:0! Поново слична акција само овога пута Тадић одлично центрира са десне стране а на правом месту се поново нашао Митровић, који је овога пута био прецизан.

Фото: EPA-EFE LAURENT GILLIERON
Фото: EPA-EFE ARMANDO BABANI

5' феноменална прилика за Србију! Митровић је на центар шут Миловојевића одлично гађао главом али голман Зомер брани.

4' Џака бележи први шут за Швајцарску са неких 22 метра али лопта одлази далеко од гола.

2' У солидној прилици да дође до позиције за шут у петерцу Швајцараца нашао се Митровић али га је Бекрами осујетио у томе.

1' Меч је почео...

Фудбалска репрезентација Србије играче вечерашњи меч против Швајцарске са само једном изменом у односу на тим који је победио Костарику 1:0, пошто је селектор Младен Крстајић одлучио да у стартних 11 уместо Адема Љајића буде Филип Костић.

СРБИЈА: Стојковић - Ивановић, Миленковић, Тошић, Коларов - Матић, Миливојевић - Тадић, Милинковић-Савић, Костић - Митровић.

ШВАЈЦАРСКА: Зомер - Лихтштајнер, Аканђи, Шер, Родригез - Џака, Бехрами - Шаћири, Џемаили, Цубер - Сеферовић. Утакмица другог кола Е групе почиње у 20 сати у Калињинграду.

Фото: EPA-EFE/ARMANDO BABANI
Фото: EPA-EFE/ARMANDO BABANI
Фото: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести