Крстајић: Сам пласман велики је успех

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да је сам пласман на Мундијал велики успех, али да ће екипа учинити све да на најбољи начин презентује Србију у Русији.
mladen krstajic tanjug
Фото: Tanjug

"Успех је већ направљен, али учинићемо све да на што бољи начин представимо Србију. Очекују нас припреме у Аустрији, даћемо све од себе да се што боље спремимо и дочекамо утакмицу против Костарике која је свакако у овом тренутку најважнија", рекао је Крстајић на конференцији за медије на ЕКО пумпи у Београду.

Селектор је рекао да на припреме у Аустрију води 27 играча јер је то оптималан број за рад, а изостанак неких стандардних играча попут Николе Максимовића, Јагоша Вуковића, Ивана Обрадовића и Душана Басте образложио проценом стручног штаба у овом тренутку.

"Био сам у истој ситуацији уочи ЕП 2000. када сам отпао заједно са Ненадом Гроздићем. Схватио сам процену стручног штаба тада и верујем да ће и ови играчи сада исто схватити јер нам је жеља да што боље презентујемо Србију".

Крстајић је рекао да ће дефинитивна одлука о учешћу Матије Настасића бити донета после прегледа 26. маја.

"Он је битан шраф, показао је квалитет кроз квалификације, кроз договор са Шалкеом он се лечи овде, у Београду је, добро иде, одлука ће бити донета после прегледа 26. маја", поручио је Крстајић.

Србија се на Мундијалу налази у Е групи са Бразилом, Костариком и Швајцарском.

Први дуел српски фудбалери играју са Костариком 17. јуна у Самари, пет дана касније ривал је Швајцарска у Каљининграду, а 27. јуна Бразил у Москви.

Претходно, Србија ће одиграти две пријатељске утакмице током припрема у Аустрији против Чилеа (4. јун) и Боливије (9. јун).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести