Кулски Хајдук ударио темељ за пласман међу прволигаше

Љубитељима фудбала у Кули лепо је када погледајутабелу Српске лиге група Војводина: на челу, након јесење полусезоне,је њихов Хајдук 1912 са 42 освојена бода(13 победа, три нерешена резултата и само један пораз).
1
Фото: Тренер Драган Ивановић

Да ли је такав учинак очекивао питали смо врсног тренера  Драгана Ивановића.

- Дошао сам у Кулу на позив клупског руководства да покушамо да направимо екипу која ће бити конкурентна са Динамом из Панчева, Братством из Пригревице и осталим екипама које су истакле прволигашке амбиције. Српску лигу сам пролазио са ЧСК-ом, неком мојом омладинском базом и знао сам шта ме чека. Јесен смо завршили тако како статистика каже, а ја се њом не бавим. Било ми је битно да о играчима водим рачуна, да буду здрави и што способнији и да обезбедимо што боље резултате који ће нам за наставак првенствене трке дати реалну могућност да се пласирамо у виши ранг – каже Ивановић.

Треба имати у виду чињеницу да је Ивановић екипу формирао кроз припреме, показало се успешно.

-Генерално сам задовољан учинком у јесењем делу, а својим искуством сам покушао да из углавном младих фудбалера извучем максимум.Често сам им говорио да морају да имају циљ – да покушају да буду први, јер већина њих није навикла на притисак, не са моје стране, већ на резултатски притисак.

Трка за бодовима почела  је за Куљане ремијем у Србобрану, онда је уследио низ од осам победа и тада је било  јасно да Хајдук  може да рачуна на јесење ловорике.

-Мучили смо се мало у фази напада, нисмо лако постизали голове. Нисам најзадовољанији приказаном игром,међутим, то је последица новоформиране екипе и психолошког притиска што се тиче освајања бодова. За висок пласман преломила је победа против Братства у Пригревици, где смо свима у лиги и сами себи показали да на сваком терену можемо да освојимо бодове.

Једини пораз у јесењем делу првенства Хајдук је доживео од Кабела у Новом Саду, голом којег је видео само судија.

- Мало је жалосно што је на такав начин дерби завршен, од 25. минута играли смо са играчем мање и без повређеног  Давидова и без Тутњевића који је паузотрао  због картона.

Неочекивано је освојен само  бод против Вршца у последњем јесењем колу.

-Да, али и то нам је донело јесењу титулу и дало ветар у леђа свима у клубу и играчима. Определио сам се да наш стил игре буде тимски и да и најистуренији нападач учествује у  дефанзив, да будемо екипа која неће лако добијати голове и да тражи пут да га постигне. Некада нам је то лакше успевало, накада теже. Нормално је да се и противник питао, али мислим да смо све добијене утакмице заслужено решили у своју корист.

Фото: Фудбалери Хајдука

Хајдук не крије намеру да се пласира у Прву лигу.

-Са новоформираном екипом смо показали да смо озбиљан тим. Дакле, направили смо добар темељ.Да бисмо евентуално стигли до жељеног циља први предуслов је да ме управа чује и послуша да прелазни период одрадимо како ваља.Надам се да ће бити тако.

на крају смо питали тренера има ли назнака лепом Хајдучковом пролећу.

-То не зависи од мене! Ја сам професионалац и са Хајдуком сам се договорио на годину дана. Волео бих да останем да започети посао успешно завршим. Са екипом  сам стварно добро радио, у Кули су ме лепо прихватили па бих волео да покушамо заједничким снагама да вратимо Хајдук у Суперлига, а не Прву. Овакав терен и оваква инфраструктура је реткост у домаћим оквирима – поручио је шеф стручног штаба Хајдука Драган Ивановић.

Ђорђо Бојанић

Фото: ФК Хајдук 1912

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести