Куп на територији ГФС Нови Сад: Три гола за 13 минута

Пре десет дана, Јарачани су, у борби за бодове, однели плен, па су Темеринци били мотивисани да не дозволе идентичан сценарио и на другом фронту. Ненад Церовић, тренер Младости, у стартној постави, имао је шесторицу са мањом минутажом у првенству, пошто је желео да их види на делу, а носиоце игре да одмори пред тешко гостовање у Ердевику.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Стрелци нису били на висини задатка, мрежу је погодио само млади Лука Антонић после корнера Милоша Стојаковића. Карте је промешао и Мирко Давидовић, тренер Слоге, суочен са повредама капитена Роберта Пастора, Николе Свитића и Срђана Вукаљевића.

Није тајна да су прекиди један од адута црвено-белих, корнер је извео Лазар Томић, док се у казненом простору најбоље снашао Бранислав Туцаков. До одласка на одмор, одличну шансу је имао Растко Ђекић, али пречка је била савезник голмана Драгана Лолића.

У другом полувремену, после годину дана паузе, због повреде лигамената, на терен се вратио везиста Алекса Мијаиловић. То је био додатни стимуланс његовим саиграчима, па је у 65. минуту виђена најлепша акција. Креирали су је Борислав Икрашев, Боро Пролић и Растко Ђекић, а тачку је ставио расположени Лазар Томић. Одличну форму, потврдио је најбољи актер Стефан Бановић, прецизним ударцем са 15 метара, а уписао се и талентовани Предраг Ђурђевић (16), крунисавши асистенцију Туцакова.       

М. Менићанин

Слога (Т) – Младост (БЈ) 4:1 (1:1)

ТЕМЕРИН: Стадион Слоге, гледалаца: 100, судија: Гаћиновић (Нови Сад), стрелци: Туцаков у 10, Л. Томић у 65, Бановић у 74. и Ђурђевић у 78. за Слогу, Антонић у 20. минуту за Младост.

СЛОГА (Т): Шовљански 7, Ћук 7 (од 46. Мијаиловић 7,5), Нем. Томић 7, Бановић 8, Радонић 7 (од 70. Ђурђевић 7,5), Икрашев 7,5, Л. Томић 8 (од 76. Росић - ), Ђекић 8, Ергарац 7,5, Пролић 7, Туцаков 8.

МЛАДОСТ (БЈ): Лолић 6,5, Стојисављевић 6, Мрђеновић 6, Кнежевић – (од 28. Балабан 6, од 60. Нинковић -), Тодоровић 7, Стојановић 6, Боровница 7, Стојаковић 6,5 (од 75. Милан Ковачевић - ), Антонић 7, Марцикић 6, Марић 6.

Резултати

У утакмицама петог кола Купа на територији Градског фудбалског савеза Новог Сада постигнути су следећи резултати - ТЕМЕРИН: Слога - Младост (БЈ) 4:1, ТСК - Јединство (Руменка) 1:3 ШАЈКАШ: Борац - Цемент 1:3.

Шесто коло Купа на програму је 16. октобра,а састају се: Сусек и Јединство из Руменке и Цемент и Слога.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести