Куп: Партизан у Крушевцу, Звезда – Радник

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана, браниоци трофеја, играће у Крушевцу против Напретка у четвртфиналу Купа Србије, док Црвена звезда чека Радник из Сурдулице, одлучено је данас жребом у просторијама ФС С на Теразијама.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Преостала два пара су Спартак Суботица - Младост Лучани и Раднички Ниш - Војводина.

Четвртфиналне утакмице заказане су за 13. март наредне године.

Полуфинале се игра на два меча 17. априла и 15. маја.

Финале Купа Србије игра се 30. маја.

 

Милијаш: Партизан се није одрекао титуле, Куп је приоритет

Партизан се још увек није одрекао титуле првака Србије, али сада је приоритет да се одбрани трофеј у Купу, поручио је члан стручног штаба Милан Милијаш.

Милијаш у изјави Танјугу, одмах по извлачењу Напретка на жребу за четвртфинале Купа, каже да су црно-бели могли боље да прођу.

"Добили смо вероватно најтежег противника, који има добар тим и још играмо у Крушевцу. Биће јако незгодно, али надам се да ћемо победити", рекао је Милијаш.

Милијаш је подсетио да је Напредак традиционално незгодан ривал Партизану, али да верује у пролаз даље у такмичењу у коме је последња три пута био најбољи.

Иако Партизан има 13 бодова мање од Црвене звезде и четири од нишког Радничког, Милијаш истиче да нема предаје.

"Партизан се још није одрекао титуле, има пуно утакмица до краја првенства. Међутим, сада је Куп приоритет", закључио је Милијаш.

Четвртфинале Купа Србије између Напретка и Партизана на програму је 13. марта следеће године.

Негић: Немамо избора, "дупла круна" је императив

БЕОГРАД: Освајање "дупле круне" је императив фудбалера Црвене звезде у овој сезони, нагласио је тим менаџер црвено-белих Горан Негић.

Негић је у изјави Танјугу истакао да ривал у четвртфиналу Купа Србије, Радник из Сурдулице, има поштовање Звезде.

"Задовољни смо жребом, без обзира ко нам дође. Куп је такмичење је пуно иненађења, Радник такође има шансу, иако се игра на "Маракани". Звезда планира дуплу круну и не остављамо много избора... Искрено се надам пролазу", рекао је Негић за Танјуг после жреба на Теразијама.

Црвено-бели на трофеј у националном купу чекају већ шест година, а на "дуплу круну" од 2006.

"Дупла круна" је императив и зацртани циљ. Видећемо да ли ћемо га остварити. Вероватно је и остварив, али морамо да се потрудимо да из свега изађемо као победници", закључио је Негић.

Утакмица између Црвене звезде и Радника игра се 13. марта на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести