Куп Србије: Црно-белима трофеј

Четврту годину заредом фудбалери Партизана освојили су Куп Србије.
Ostojic se raduje posle gola/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Бојан Остојић, тренутак након одлучујућег поготка на стадиону “Рајко Митић”

Црно-бели су заслужено у финалу савладали Црвену звезду и на тај начин изборили и лакши пут кроз квалификације за Лигу Европе. На послетку, од активног играња фудбала трофејом се опростио Саша Илић - можда за њега најдражем у каријери.

Као по правилу, вечити дерби протекао је у опрезној игри без много тежњи ка ризику. Акције су грађене лагано услед страха од грешака - поново није било атрактивног фудбала. Праву успаванку прекинуо је Остојић поготком. Играо се 14. минут, Пантић је центрирао из слободног ударца, Борјан је полетео у празно (тачније на свог штопера Милуновића), а штопер црно-белих је главом сместио лопту у мрежу. Црвена звезда је од тада нападала, циљ је био брзо изједначење. Али, линије црвено-белих нису биле повезане, све се врло брзо завршавало. Отварао се и простор за брзе контре Партизана, па је Тошић био у солидној позицији, али је непрецизно шутирао. Оно што је "ваљак" добро радио је да је зауставио бокове "вечитог ривала" и самим тим себи доста олакшао посао. Црно-бели су били конкретнији у нападу, смисленије су градили акције, видело се да постоји одређени концепт. Оријентација "парног ваљка" јесте била дефанзива, али се из ње знало и опасно припретити. У 33. минуту у великој шанси био је Ивановић, није био у офсајду након паса Тошића, али се није снашао и Борјан је добро реаговао. Потом је шутирао Пантић, а голман Црвене звезде још једном се искупио за грешку код примљеног гола. Једину праву прилику у првом полувремену Црвена звезда је имала у 37. минуту када је на центаршут Стојковића Павков главом шутирао, али право у Стојковића.

Фото: Ostojic postize gol/Fonet/A. Barda

И у наставку су црвено-бели доста грешили, предавали лопте у ноге играчима Партизана, отварали им опасне контре. Нису могли да се повежу изабраници Владана Милојевића, нимало нису личили на шампионску екипу. Партизан је био апсолутно бољи ривал, тачно је знао шта хоће и како то да спроведе. У 61. минуту, “ваљакније успео да искористи сјајну шансу за погодак. Било је контра три на два, Ивановић је на страни имао усамљеног Рикарда, али је одлучио да шутира и погрешио. Све што су црвено-бели урадили у другом полувремену била је прилика за Павкова када је закаснио на убачену лопту у пропустио је да је спроведе у мржу.

Све остало протекло је у знаку црно-белих који су зналачки одиграли овај део игре и меч рутински привели крају.

И. Лазаревић

Црвена звезда - Партизан 0:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 20.000, судија: Симовић (Ловћенац), стрелац: Остојић у 14. минуту. Жути картони: Родић (Црвена звезда), С. Павловић, Шћекић, Л. Павловић (Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6 (Гобељић 6), Савић 6, Милуновић 6, Родић 6, Јованчић 6,5, Јовичић 6 (Вукановић 6), Бен 6 (Јовељић 6), Марин 6,5, Иванић 6, Павков  6,5.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Н. Р. Милетић 6,5, Остојић 7, С. Павловић 6, Урошевић 6 (Шеховић 6), Шћекић 6,5, Здјелар 6,5, Тошић 7 (Илић), Пантић 7, Ивановић 6,5 (Л. Павловић 6), Рикардо 6,5.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести