Куп Србије: Јарачани желе да буду достојан ривал Чукаричком

Играње на два фронта и кадровски проблеми притискају фудбалере Младости из Бачког Јарка, али у први план се издваја њихова одлучност да у лепом амбијенту, пред пуним трибинама, оставе позитиван утисак у двобоју са Чукаричким, у оквиру шеснаестине финала Купа.
 Fudbaleri Mladosti spremni da pruže žestok otpor favoritu  foto: M. Menićanin
Фото: Фудбалери Младости спремни да пруже жесток отпор фавориту  фото: М. Менићанин

Иако им се није испунила жеља да угосте Црвену звезду или Партизан, у редовима српсколигаша  једногласни су у оцени да их је жреб спојио са атрактивним ривалом, чије амбиције су усмерене на освајање трофеја. Током минуле три године, плаво-бели су два пута, као освајачи Купа ФС Војводине, играли шеснаестину финала Купа ФСС, што је свакако учинак за поштовање.

Упозоравао је претходних дана тренер Саша Милановић да би недостатак играча спремних да одговоре изазовима на више позиција, у комбинацији са умором, могао да буде кочница у ситуацији када ће плаво-бели за три седмице одиграти седам утакмица.

- У окршају за бодове са Омладинцем из Нових Бановаца било је евидентно да ћемо платити данак згуснутом распореду. Ништа свежији нисмо пред излазак на мегдан Чукаричком, али уздамо се у мотивацију као покретачку снагу за добро издање. Немамо шта да изгубимо, Београђани су фаворити – нагласио је Милановић.               

Голман Ненад Рајић током богате интернационалне каријере прегрмео је сијасет мечева оваквог карактера.

- Није било лако изборити пласман међу 32 најбоље екипе у Србији, уложили смо много труда да бисмо добили прилику да угостимо суперлигаша. Чукарички је, по свим параметрима, озбиљан клуб, са квалитетним играчким кадром и један од кандидата за освајање трофеја. Даћемо све од себе да намучимо фаворита, иако имамо веома младу екипу – истакао је  Рајић.

Искусни центарфор Дарко Марић ушао је у голгетерски ритам и биће најистуренији играч у формацији.

- Волео бих да затресем мрежу Чукаричког, али изнад свега да будемо достојан ривал фаворизованим гостима. Битно је да у меч уђемо храбро, без грча, без комплекса, са жељом да пред пуним трибинама будемо тврд орах фавориу  – поручио је Марић.    

Због повреда, у конкуренцији нису Давид Нинковић, Александар Ивановић, Марко Бичкеји и Бобан Јашовић. Интересовање за утакмицу (почетак у 16 часова) је велико, цена улазнице је 200 динара, а из клуба апелују на навијаче да дођу на време како би се избегла гужва приликом уласка у Спортски центар Ливадица.

 М. Менићанин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести