Куп Србије: Пораз Новосађана голом Младости у 90. минуту

Звиждуцима су фудбалери Војводине испраћени са Карађорђа после неочекиваног пораза од екипе Младости у четвртфиналу Купа Србије.
Vojvodina Mladost/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Гледаоци никако нису могли да буду задовољни оним што су црвено-бели приказали, а гости су се силно радовали после (не)очекиваног тријумфа у Новом Саду. Једноставно, током свих 90. минута чекали су и вребали прилику, а она им се указала у 90. минуту, када је некадашњи фудбалер Војводине Милош Трифуновић искористио конфузију у одбрани тима тренера Илије Столице.

Очекивана је тешка битка и поред победе Воше пре само три дана у Лучанима. Знало се да је Младост искусан и веома дисциплинован тим, а њени играчи су у најбољем светлу то и доказали. У првом полувремену пустили су домаћина да води игру, али су им показали да се неће либити да нападну уколико им се укаже шанса. У 16. минуту прву прилику имао је Лазар Јовановић када умало није изненадио Антића и Перића.

Само три минута касније Војводина је имала можда и најбољу шансу када је Немања Суботић за тренутак закаснио на центаршут Михајловића, иако је био, шаховски речено, у мат позицији. У 20. минуту бележимо одличан ударац Арсића који је голман Росић избио у корнер. И у 24. минуту могао је Суботић нешто више да уради, али је на крају изостао његов ударац ка голу Росића. Војводина је нападала, па је у 32. минуту лепу контру преко Михајловића и Антића шутем преко гола окончао још увек први стрелац Новосађана у овој сезони Немања Суботић. Прво полувреме завршено је приликом Лазара Јовановића чији је шут голман Никола Перић одбранио.

Очекивало се у наставку да ће црвено-бели додати гас, али је то изостало. У 51. минуту велику грешку направио је Езе, кратко вратио лопту са средине према голману Перићу, који је пресекао Стефан Димић. Играч Лучанаца изашао је потпуно сам пред Перића, али је повратник на гол Војводине успео да отклони опасност.

Тренер Новосађана Илија Столица у 58. минуту уместо Михајловића и Суботића у игру је увео Зличића и Месаровића, али су шансе у потпуности изостале. Тек у 77. минуту поново је запретила Младост преко Лазара Јовановића који је заобишао и голмана Перића, али је пред гол линијом најприсебнио био Никола Антић и отклонио опасност.

У тим тренуцима зачули су се и први звиждуци на новосадском стадиону, а Младост је само два минута касније опет запретила преко Богдана Милошевића који је после корнера главом шутирао право у Перића. Једини шут ка голу Новосађани су упутили у другом полувремену у 81. минуту, када је Вукасовић шутирао, али поред оквира гола супарника.

И када се чинило да ће пенали одлучити о полуфиналисти Купа Србије, играо се тада 90. минут, нову конфузију у дефанзивној линији црвено-белих искористио је Милош Трифуновић, доневши велику радост себи и својим саиграчима.

А. Предојевић

Војводина - Младост 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 2000, судија: Грујић (Ниш), стрелац: Трифуновић у 90. минуту. Жути картони: Антић, Вукасовић, Езе (Војводина), Пејовић, Павловић (Младост).

ВОЈВОДИНА: Перић 7, Саничанин 5,5, Арсић 6 (Аврамовски), Лакићевић 6, Суботић 5,5 (Месаровић 6), Антић 6, Вукасовић 6,5, Јованчић 6, Путинчанин 6, Езе 6, Михајловић 6 (Зличић 6).

МЛАДОСТ: Росић 7, П. Јовановић 6,5, Б. Милошевић 6,5, И. Милошевић 6, Шатара 6, Пејовић 6,5, Павловић 6,5, Тумбасевић 7 (Радивојевић), С. Јовановић 6,5, Димић 6 (Трифуновић 7,5), Л. Јовановић 6,5.

Линка: Недостајало енергије

Тренер Младости Ненад Миловановић  није крио задовољство.

- Ово је највећи успех у историји нашег клуба када је реч о Купу - рекао је Миловановић. - После пораза на нашем стадиону, променили смо систем игре, затворили бокове, по којима Новосађани одлично крећу у нападе, и резултат није изостао. Црвено-бели су били бољи у Лучанима, а ми смо приказали бољу партију у Новом Саду, па имам разлога за велико задовољство. Војводина нас је сјајно дочекала и угостила и желим јој среће у наставку првенства.

Први помоћник Илије Столице Александар Линка честитао је Младости на успеху.

-  Немамо шта да замеримо нашим играчима, али је било евидентно да нам је недостајало енергије у игри и још понешто. То је, међутим, фудбал који се састоји од победе и пораза и очекујем да екипа правилно одреагује у недељу, у утакмици са Земуном.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести