Куп Србије: Војводина очекивано иде даље

Као што је могло и да се очекује, Војводина је прошла у осмину финала Купа Србије савладавши у Руменки веома добру и мотивисану екипу Јединства.
Fudbaleri Jedinstva i Vojvodine odigrali su zanimljivu i lepu utakmicu Foto:F. Bakić
Фото: Фудбалери Јединства и Војводине одиграли су занимљиву и лепу утакмицу Фото:Ф. Бакић

Током првих 45 минута виђена је доста изједначена игра, у којој су гости имали више повољних прилика, док се домаћи тим добро и огранизовано бранио и покушавао из контранапада да учини нешто више пред голом Вуклиша.

У 11. минуту комбиновали су Зукић и Ђуричин, утисак је да је овај први могао да упути лопту у мрежу, али је одлучио да упослио саиграче. На његову жалост, саиграча је погодио у пету и прилика је отишла у неповрат. У 25. минуту у шанси је био и Богдан Младеновић чији ударац је завршио поред гола, да би у 36. Стојковић добро шутирао, а Глишић одличном интервенисао. У 45. минуту, у срцу казненог простора Руменчана био је поново Младеновић, солидно је шутирао, али је капитен Јединства Мирослав Ђекић лопту главом избацио у корнер.

Фото: Меч Војводине и Руменке у Купу Србије Фото: Ф. Бакић

Очигледно незадовољан издањем своје екипе, тренер Воше Ненад Лалатовић на почетку наставка утакмице начинио је чак четири измене. На терен је послао Дринчића, Бојића, Човића и Вукадиновића, што је сведочило о намери да што пре реши питање победника. Диригентску палицу и капитенску траку преузео је Никола Дринчић, а разиграо се високи нападач Момчило Мркаић. У 46. минуту у прилици се нашао Човић, али је голман  Глишић тада, као  и у неколико наврата после тога одлично интервенисао. Ипак, у 60. минуту није му било спаса. Центрирао је Бојић, на другој стативи пронашао је Вукадиновића, а овај је главом лопту вратио пред гол Јединства, највиши у скоку био је Мркаић и Војводина је повела са 1:0. Бунили су се домаћини због наводног прекршаја високог нападача, али без ефекта.


Шпоња: Резултат реалан

Тренер Јединства Владимир Шпоња био је реалан после завршетка утакмице и признао заслужену победу великог ривала.

- Трудили смо се колико смо знали и умели да се супротставимо екипи Војводине и радили смо то доста добро у првом полувремену. У наставку ривал је показао своју снагу, постигао је два гола и ја му честитам на заслуженој победи. Резултат је реалан и то  је права мера онога што је на терену могло да се види – рекао је Шпоња.

Ненад Лалатовић није био задовољан игром у првих 45 минута и шансама које су његови ученици промашили.

- Овакве утакмице умеју да буду изузетно незгодне, јер после њих немате права на поправни. Морали смо да реализујемо барем једну од шанси које смо створили и рекао сам на полувремену то играчима. У наставку смо створили још неколико добрих ситуација, постигли и два гола и добро завршили посао. Сада нас очекује утакмица са Златибором у којој, као и увек, идемо по три бода – казао је стратег новосадског тима.


Наставили су гости да притискају тим из Руменке и у 66. минуту у прилици се нашао Мркаић. Изашао је сам пред голомана Глишића, лопта је кренула ка голу где ју је неко из одбране зауставио, а арбитар Петровић показао је на белу тачку. Бунили су се домаћини, као и пар десетина гледалаца иза жице, а по завршетку утакмице Мркаић је рекао да га је противнички фудбалер гурнуо с леђа и да је заиста била реч о прекршају за најстрожу казну. Сигуран са 11 метара био је Немања Човић и Војводина је стекла, испоставиће се одлучујућу предност. До краја утакмице Новосађани нису превише форсирали, играчи Јединства трудили су се да стигну до почасног погодка и имали су прилику да то учине два пута преко Милана Ђанковића. Међутим, голман Војводине Вуклиш у оба наврата био је на висини задатка, па су Новосађани заслужено отишли у осмину финала и могу мирно да се посвете припремама за наредну првенствену утакмицу са Златибором, на стадиону у Ужицу.

А. Предојевић

Јединство - Војводина 0:2 (0:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, судија: Петровић (Шајкаш). Стрелци: Мркаић у 61. и Човић (из пенала) у 66. минуту. Жути картони: Ђекић, Митровић и Ђанковић (Јединство), Деветак и Максимовић (Војводина).

ЈЕДИНСТВО: Глишић 7, Берић 6 (Ђанковић 6,5), Штефек 6(Илијин 6), Стојановић 6 (Зирић), Ђекић 6,5, Гаyић 6,5, Моравац 6 (Заов 6), Митровић 6,5, Скоко 6 (Радин), Тришић 6, Тепић 6.

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Бјековић 6 (Дринчић 7), Деветак 6,5, Максимовић 6,5, Зукић 6 (Бојић 7), Ђорђевић 7, Ђурић 6,5, Младеновић 6,5 (Човић 7), Мркаић 7,5 (Пантелић), Стојковић 6,5, Ђуричин 6,5 (Вукадиновић 7).

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести