КУП СРБИЈЕ: Воша добитник на пенал лутрији

Тек после пенал лутрије знало се да је последњи, четврти полуфиналиста фудбалског Купа Србије постала екипа Војводине.
Foto: Sa meča Vojvodina-Mladost Foto: J. Grlić
Фото: Фото: Са меча Војводина-Младост Фото: Ј. Грлић

Током 90 минута утакмице, иако је шанси било, посебно пред голом тима из Лучана, мреже су мировале, па су шутеви с 11 метара морали да одреде победника. Умешнији је био домаћи  тим, који је погодио из свих пет удараца, док је у другој серији оквир гола промашио Предраг Павловић, што је био пресудни тренутак.

У првом полувремену мало тога занимљивог дешавало се на травњаку “Карађорђа”. Иако је сусрет игран пред 1.000 гледалаца, први пут још од 14. марта, рововска битка у којој је Воша имала нешто више од игре, није донела и узбуђења пред головима. Забележили смо једино покушај Николе Дринчића, капитена Новосађана, из слободног ударца у 21. минуту, када је лопта замало отишла преко  пречке. Искусни гости су били чврсти и добро постављени у дефанизиви, шансу су тражили у евентуалним контрама, док су домаћини, иако су силно желели победу, тешко проналазили пут ка казненом простору Младости.

У наставку, међутим, битка се распламсала. “Стара дама” из Новог Сада све више је притискала одбрану гостију, али је изостајао завршни ударац ка голу времешног, али врсног чувара мреже Златка Зечевића. Имали су црвено-бели до тада најбољу прилику у 66. минуту, када су комбиновали Човић и Бојић, а ударац овог другог врховима прстију голман Младости избио је у корнер. Најбољи појединац утакмице, Стефан Ђорђевић, сјајно је у 79. минуту шутирао из колена са 18 метара, али је лопта свој лет завршила на пречки.

Када се очекивао завршетак сусрета, у надокнади времена, најпре је припретио Немања Човић, који је главом шутирао крај гола, а онда је Петар Јовановић упутио праву бомбу из слободњака с 30 метара, коју је Емил Роцков, не без проблема, успео да избије. И онда, буквално у последњим тренуцима, поново је Човић могао да донесе славље свом тиму, али је његов ударац из лепе позиције, отишао крај гола.

Уследили су пенали, а после последњег ударца капитена Војводине Николе Дринчића, уследила је ерупција славља на трибинама, уз скандирање навијача Воше “Куп је наш“.

А. Предојевић  

Војводина - Младост 5:4 (0:0, 0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.000, судија: Грујић (Ниш). Стрелци из једанаестераца: Човић, Вукадиновић, Гемовић, Стојковић и Дринчић за Војводину, а Бојовић, Шатара, Л. Јовановић и Радивојевић за Младост. Павловић је промашио гол. Жути картони: Човић и Стојковић (Војводина), а Крајишник, Одита и П. Јовановић (Младост).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7 (Симић), Андрић 7, Бралић 6,5, Саничанин 7, Ђорђевић 7,5, Стојковић 7, Дринчић 7, Вукадиновић 7, Бојић 7, Човић 7, Мркаић 6,5 (Гемовић 6,5).

МЛАДОСТ: Зечевић 7, Крајишник 6,5, Л. Јовановић 7, Одита 6,5 (Павловић 6,5), Мићевић 6,5, Бојовић 7, Радивојевић 7, Јешић 6,5 (Кијевчанин), Милошевић 6,5, П. Јовановић 6,5, Шатара 7.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести