Квалификације ЕП до 21: Орлићи нерешено са Летонцима

Млада репрезентација Србије одиграла је меч без победника 1:1 (0:1) са селекцијом Летоније у Квалификацијама за Европско првенство у Новом Саду.
Srbija Letonija/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Меч Србије против Летоније

Силно су желели да пред својим навијачима забележе прву победу у квалификацијама за Европско првенство младих резпрезнтација фудбалери из Србије, али у томе, ипак, нису успели. Иако су били фаворити за освајање сва три бода, изабраници селектора Ненада Миловановића игром тај епитет нису оправдали. Све до последњих десетак минута утакмице играло су растрзано, неповезано, често и безидејно, а онда су у самом финишу покушали да надокнаде пропуштено. Јесу “орлићи” били близу тога да, упркос свему, дођу до читавог плена, али им у кључним тренуцима ни спортска срећа није била наклоњена.

Очекивало се да капитен Лука Аџић и његови саиграчи од самог почетка притисну госте из Летоније, али је то изостало. Искористили су ученици селектора Даиниса Казакевичска то у 10. минуту, када је са десне стране лопту пред гол Марка Илића убацио десни бек Тонишес, а на правом месту нашао се Марко Регжа и довео Летонију у неочекивано вођство.

Не може се рећи да наш млади тим није желео што пре да стигне до изједначења, али, осим расположеног Аџића, мало је било играча који су озбиљно претили гостима. Ни једну праву прилику наша селекција није успела да створи, иако су Јовељић, Павловић и Рачић били у лепим ситуацијама, у којима је једино изостала реализација. С друге стране, Летонци су играли чврсто и веома дисциплиновано.

Сигурно је да су гледаоци на Карађорђу очекивали пуну иницијативу Србије у наставку. Нажалост, она је изостала и било је тако све до 57. минута, када је Алекса Терзић с лоптом ушао у средину терена, сјајно проиграо Луку Аџића на левој страни, а овај је мајсторским ударцем погодио супротни угао голмана Пуринша. Опет се учинило да ће од тог тренутка наши напади постајати све озбиљнији, али су Миловановићеви ученици наставили да играју неповезано и све до 70. минута ништа озбиљније на терену није се дешавало. Гости су се лагано повукли пред свој шеснаестерац, препуштајући иницијативу српском тиму, а она је какав-такав резултат почела да доноси практично тек од 86. минута. Тада је Терзић центрирао, а Златановић главом упутио лопту поред гола. У наставку је шутирао и Чумић, међутим голман Летонаца био је на висини задатка као и три минута касније када је ударац упутио Младен Деветак. У првом минуту надокнаде времна покушао је и Рачић, а да се овог пута били миљеници спортске среће гости су најбоље осетили у 3. минуту надокнаде када је Златановић, после ударца главом, погодио пречку.

А. Предојевић

Србија - Летонија 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца 1500, судија: Кенеди (Северна Ирска), стрелци: Аџић у 57. за Србију, а Регжа у 10. минуту за Летонију. Жути картони: Терзић, Деветак (Србија), Соловејичикс, Тонишес, Регжа, Кокинс (Летонија).

СРБИЈА: М. Илић 6,5, Марковић 6 (Деветак 6,5), Машовић 6, Павловић 6,5, Терзић 6,5, Петровић 6, Рачић 6, Л. Илић 6,5 (Нишић 6,5), Ступаревић 6 (Чумић 6), Јовељић 6 (Тедић), Аџић 7 (Златановић 6,5).

ЛЕТОНИЈА: Пуринш 7, Соловејичикс 6, Балодис 6, Нинкевичс 6,5, Пирка 6, Тонишес 6,5 (Хлоиникс), Лиепа 6, Савељев 6, Гримбергс 6 (Зеленковс 6), Јаунзенс 6 (Цударс 6), Регжа 6,5 (Кокинс).

Група 5

Србија – Летонија      1:1

Пољска – Естонија     4:0

Бугарска – Русија      0:0

1. Пољска

2

2

0

0

5:0

6

2. Бугарска

2

1

1

0

4:0

4

3. Русија

2

1

1

0

1:0

4

4. Летонија

2

0

1

1

1:2

1

5. Србија

2

0

1

1

1:2

1

6. Естонија

2

0

0

2

0:8

0

       

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести