Квалификације ЕП: Србија – Русија у Нишу (уторак, 19)

Младе фудбалске репрезентације Србије и Русије одмериће снаге сутра од 19 часова у Нишу, у квалификацијама за Европско првенство.
mlada repereyentacija, fss
Фото: fss

Селекција до 21 године остварила је очекивану победу против Естоније од 6:0 (3:0), тако да су сада све мисли окренуте дуелу с Русијом, у којем важну улогу може да одигра и публика на стадиону Чаир. Тријумфом над Естонијом, орлићи су се укључили у борбу за прво место, које доноси директан пласман на Еуро, и друго место, које би им омогућило покушај да се кроз бараж домогну завршног турнира Старог континента. После високе победе и сјајне игре у сусрету с Естонијом, интересовање за утакмицу с Русијом је порасло.

– Честитам момцима на изузетно квалитетној игри и заслуженој победи. Јесмо играли против екипе која на папиру важи за аутсајдера, али је Естонија имала само бод мање од нас пре ове утакмице и само један пораз у досадашњем току квалификација. Ову победу поклањамо нашем Николи Чумићу који је протеклих дана преживео тешке тренутке због породичне трагедије и губитка брата Немање – рекао је селектор Илија Столица.

Селектор сматра да је то најбоља позивница Нишлијама и свим љубитељима фудбала широм Србије да сутра дођу на Чаир да их подрже у једној од најтежих утакмица у овом циклусу квалификација.

– Русија је избила на прво место и доказала да има веома јаку екипу. Већ смо одрадили неке сегменте анализе, играчима представљамо противнике од утакмице до утакмице. Довољно смо упознати са манама и врлинама Русије, али је још важније да смо стручни штаб и ја после ове три утакмице стекли јасну слику о потенцијалу свих момака које имамо на располагању. Свима нама прија боравак у Нишу и чињеница да играмо пред нашим навијачима. Момци зраче оптимизмом, свесни су још више свог квалитета и постоје сви предуслови да сутра одиграју још једну одличну утакмицу – истакао је Столица, додајући да га не изненађује резултат утакмице између Пољске и Бугарске, јер сматра да је то најтежа и најуједначенија група.

– Биће ту још изненађења и неизвесност ће потрајати до последњег кола – закључио је Илија Столица.      

Ј. Г.

Група 5

1. Русија

5

3

2

0

10:2

11

2. Пољска

5

3

1

1

8:5

10

3. Бугарска

5

2

2

1

7:1

8

4. Србија

5

2

1

2

8:3

7

5. Естонија

5

1

0

4

2:20

3

6. Летонија

5

0

2

3

2:6

2

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести