Квалификације ЛЕ: Партизан у плеј-oфу, игра са Бешикташом (видео)

У реванш утакмици трећег кола Квалификација за Лигу Европе београдски Партизан савладао је дански Нордсјаленд са 3:2 (3:1), прва утакмица завршена је победом српског тима од 2:1.
FK Partizan/Miroslav Todorovic
Фото: Мирослав Тодоровић/ФК Партизан

Фудбалери Партизана пласирали су се у плеј-оф квалификација за Лигу Европе пошто су и у реваншу победили Нордсјеланд. Црно-бели ће на последњој препреци снаге одмерити са Бешикташем, који је у последњим минутима успео да елиминише екипу ЛАСК-а.

Екипа Зорана Мирковића покушала је од почетка високим пресингом да наметне своју игру, али у томе није успела. Данци су у формацији коју су неговали и на свом терену деловали растрчано, растерећено, разиграно и врло брзо су повели. После једне филигранске акције Олсен је у 9. минуту изашао сам испред Стојковића и савладао га. Али, црно-бели су одговорили само два минута касније. Након корнера Јанковића Немања Р. Милетић сјајно је главом захватио лопту и изједначио резултат. Данци су диктирали темпо, а Београђани претили из контри. Истакао се Гомеш код Партизана, који је као и у првом мечу правовремено слао пасове и добро се градио. Добар фудбал гледан је на стадиону црно-белих, обе екипе ишле су по гол противника, без тренутка помисли на калкулације. Данци су боље изгледали него на свом терену, али су у 30. минуту ипак примили други гол. Пантић је прошао по средини, полудесно проиграо Јанковића који је савладао голмана Ларсена. Али, Партизан је већ у следећем нападу имао среће јер је Донијох погодио само стативу. Да је одбрана Данцима слабије оружје видело се и у 34. минуту, када је поново након корнера Јанковића Марковић затресао мрежу. Разиграли су се црно-бели од тада и потпуно загосподарили тереном. Београђани су деловали потпуно другачије него у првенственом дуелу са Земуном. Показало се да црно-бели много боље играју против отворенијих противника него против дефанзивно оријентисаних.

И поред убедљивог вођства изабраници Зорана Мирковића нису посустајали, наставили су офанзивно са жељом да дају још неки гол. Све дилеме могао је да реши Гомеш у 50. минуту, али је голман Ларсен одбранио. Партизан је био далеко боља екипа и чинило се да ће до врха напунити мрежу Данаца. Рикардо Гомеш још једном је показао да је опасан нападач, ако му се остави иоле простора. Али, када се очекивало да Београђани рутински приведу меч крају, као и у дуелу у Фаруму пали су у последњих 20 минута и одмах примили гол. Стрелац је био Амон. Данци су били далеко ангажованији и Зоран Мирковић био је приморан да изврши све три измене.

На срећу, пуно времена није било па су црно-бели сачували победу.

У плеј-офу Партизан ће играти са турским Бешикташом који је избацио аустријски ЛАСК.  

ПартизанНордсјаленд 3:2 (3:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 15.000. Судија: Тохвер (Естонија). Стрелци: Н. Р. Милетић у 11, Јанковић у 30. и Марковић у 34. за Партизан, а Олсен у 9. и Амон у 75. минуту за Нордсјеланд.   Жути картони: Закарић, Н. Р. Милетић, Косовић, Смиљанић (Партизан), Мумин, Педерсен (Нордсјеланд)

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Немања Р. Милетић 7, Валијенте 6, Марковић 7, Немања Г. Милетић 7, Здјелар 6, Косовић 7, Јанковић 8, (Ђерлек 6), Пантић 7 (Енаке), Закарић 6 (Смиљанић), Гомеш 7.

НОРДСЈЕЛАНД: Ларсен 6, Бартолец 6, Педерсен 6, Кофод Андерсен 6 (Јенсен), Донијох 7 (Амон 7), Сковгард 6, Олсен 7, Кристенсен 6, Дамсгард 6, Мумин 6, Кудус 7 (Штрунк 6).

И. Лазаревић  

Милетић и Марковић: Није немогуће да избацимо Бешикташ

Фудбалери Партизана Светозар Марковић и Немања Р. Милетић, стрелци у победи над данским Нордсјеландом (3:2), изјавили су да верују у пролаз преко Бешикташа у групну фазу Лиге Европе.

Партизан је уписао други тријумф над Нордсјеландом, након 1:2 у Фаруму, па их сада чека тежак задатак против истанбулског клуба.

"Зна се шта је грб Партизана, вечерас је било феноменално и хвала публици на амбијенту. Идемо даље, следећи је Бешикташ и уз овакве навијаче ништа није немогуће", рекао је Милетић, који је дао изједначујући гол из корнера у 11. минуту.

Такође је после корнера погодио и млади Марковић.

"Супер су утисци после победе, најважније је да смо прошли у плеј-оф. Чека нас сада Бешикташ, припремићемо се најбоље што можемо и покушаћемо да их избацимо", каже Марковић.

Први меч против Бешикташа фудбалери Партизана играју следећег четвртка у Хумској, а реванш у Турској је седам дана касније.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести