Квалификације ЛЕ: Спартак се опростио од Европе

У реванш утакмици трећег кола Квалификација за Лигу Европе суботички Спартак опростио се од Европе пошто је и у другој утакмици поражен са 2:1 (0:0) од данског Брондбија.
Nemanja Glavcic
Фото: Јелена Грлић

Фудбалери Спартака  завршили су европску одисеју, иако су после првог меча у Бограду имали заостатак од два гола (2:0), „плави голубови" у реваншу могли су и да победе, а са мало среће да елиминишу и велики Брондби.

Суботичани су у далекој Данској од 10. минута имали играча више јер је врло добри судија Гочек из Турске сасвим оправдано искључио штопера домаћег тима Кабонга, али играча више Суботичани нису знали да искористе. Додуше, „плави голубови" су се борили срчано, имали сталну инцијативу, али су тешко долазили до гола не баш сигурног голмана Швабеа. Покушали су играчи Спартака преко бокова, прекида, али никако нису пронашли пукотину у одбрани „викинга". Очигледно младим фудбалерима Спартака недостајало је искуство. Брондби је играо стрпљиво у првом делу Данци ни једном нису упутили шут ка голу беспосленог Перића и тек су у финишу, када су Суботичани све карте бацили у напад, кренули нешто офанзивније и то им се на крају исплатило укњижили су победу.              

Суботичани су добро отворили утакмицу, ушли су у игру смело и то им се исплатило већ у 10. Минуту игре. После једне кратке комбинације одбрамбених играча Брондбије до лопте се докопао Ђенић и стуштио се сам према голу Швабеа, Кабагонгу ништа друго није преостало него да га сруши с леђа, а турски судија је без размишљања штоперу данског тима показао црвени картон. С играчем више Спартак је потпуно преузео игру, међутим у првом делу сусрета Суботичани нису успели да створе ни једну праву прилику. Покушавали су главном после центаршутева, али ударци Чечарића  и Маричића главом завршили су поред гола. Нису имали среће ни Ђуричин и Главчић из слободних удараца, њихови шутеви прохујали су поред стативе.  

Слика на терену ни у наставку се није променила Суботичани су и даље високим лоптама покушавали нешто више да учине, али ударци главом Текијашког и Чечарића нису погодили оквир гола. А онда  су из првог правог напада Данци повели.  Кајзер је на малом простору преварио Шимуру и са десетак метара погодио мрежу. Но, Спартак је успео да изјдначи. Чечарић је тукао са више од 20 метара, голман Швабе је лопту кратко одбио, а Ђенићу није било тешко да је убаци у мрежу.

У последњих неколико минута Суботичани су кренуили на све или ништа и примили гол. После једог неспоразума Текијашког и голмана Перића до лопте се докопао Вичек и са десетак метара погодио празну мрежу. Суботичани, иако су изгубили немају за чим да жале, и у Данској играли су  храбро, срчано, али их је срећа напустила. Ипак, остаће упамћенио да је Спартак играо у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Г. Ковач 

БрондбиСпартак 2:1 (0:0)

БРОНДБИ: Стадион Брондбија, гледалаца око 8.000, судија: Т. Гочек (Турска),стрелац: Каисер у 69.и Вилчек у 93. За Брондби, а Ђенић у 80.  минуту за Спартак,  жути картони: Радошевић,  Гамелби, Виген (Брондби), Ђенић, Дунђерски  (Спартак), црвени картон: Кабонго у  10. минуту (Брондби).

БРОНДБИ:  Швабе 6, Јунг 6, Кабонго, Арајури 7(Ларсен), Гамелби 6, Виген 7, Радошевић 7, Каисер 8, Мухтар 7, Ерцег (Хернансон 7), Уре 8(Вилчек 7).

СПАРТАК: Перић 6, Милошевић 6, Шимура 6, Текијашки 7, Дунђерски 7 – Марчић 6 (Чо), Вукчевић 6, Главчић 7, Ђуричин 7 (Торбица) , Чечарић 7, Ђенић 7. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести