Квалификације за ЛЕ: Пораз Радничког у Талину

ТАЛИН: Фудбалери Радничког из Ниша изгубили су вечерас од Флоре у Талину 2:0 (0:0) у утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе.
fk radnicki
Фото: FK Radnički

У првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе Раднички из Ниша разочарао је против Флоре из Талина и доживео дебакл у игри за заборав.  У Талину игран је изуизетно слаб фудбал, готово да се ништа није догађало на терену, али су на крају Естонци ипак стигли до убедљиве победе.

Раднички који је тек формирао тим, али то нијуе оправдање за изузетно слабу игру Нишлија. Играло се без течних акција, без праве организације игре, споро, досадно за публику на трбинама.

Очигледно је да ће Симо Крунић, нови тренер на клупи нашег представника, имати проблема да састави јак колектив, који би могао поновити успехе из прошле сезоне. Нико у редовима Радничког се није истицао, није било продора преко крила, нити луцидних потеза на средини терена.  Једноставно, Раднички је изгледао веома лоше, као раштимована композиција. А, подсетимо: у саставу су била два играча Црвене звезде на позајмици, и један бивши “партизановац”. Какву такву прилику домаћи су имали у 36. минуту, али је Ђорђевић добро интервенисао.

Домаћи фудбалери и имали су малу теренску инцијативу и већу жељу да угрозе гол Нишлија, а наш тим буквално никакву. То и не би требало да чуди јер је и у најави меча тренер Симо Крунић истакао да његова екипа тек треба да се уигра и да би био задовољан било којим нерешеним резултатом.

Прву праву прилику имао је Ливак е у 59. минуту,  али је главом тукао преко гола. Било је заиста мучно гледати Раднички како се брани против скромног по квалитету противника. Наравно,  уследила је казна у 75. минуту. Изведен је слободан ударац, главом је најпре покушао Милер, а Петровић интервенисао, али је на лопту натрчао Лепик и сместио је у мрежу. Тек после гола Нишлије су кренуле нешто предузимљивије, али без правих прилика.  А, хазардерски приступ кошатао је Раднички новог гола. После контре Васиљев је из трећег покушаја савладао Петровића, и завио у црно Нишлије.

Наш тим имаће мука да у реваншу надокнаде минус.  

И. Лазаревић 

Флора – Раднички (Н) 2:0 (0:0)

ТАЛИН: Стадион ,,Лилекула“, гледалаца: 7.000. Судија: Теан (Молдавија). Стрелци: Лепик у 75. и Васиљев у 90. минуту. Жути картон: С. Ђорђевић (Раднички).

ФЛОРА: Игонен 6, Куск 6,5, Креида 6, Ливак 6,5, Аинсалу 6, Милер 6,5, Васиљев 7, Камс 6,5, Пург 6, Јарвелаид 6, Сорга 6 (Лепик 7).

РАДНИЧКИ: Петровић 6, С. Ђорђевић 6 (Стојановић 6,5), Остојић 6, Тодоровски 6, Л. Ђорђевић 6, Бондаренко 6, Мелег 6, Нома 6, Јирка 6, Томић 6 (Батровић 6,5), Бојовић 6 (Макарић 6).

Крунић: Срамота нас је, у реваншу на све или ништа

ТАЛИН: Тренер фудбалера Радничког из Ниша Симо Крунић изјавио је да је екипи јако тешко пао пораз од Флоре у Талину 2:0 и да ће у реваншу учинити све да надокнади минус и прође у друго коло квалификација за Лигу Европе.

"Јако тешко нам је пао пораз.

Изједначено до 73. минута, а ми смо после примљеног првог гола покушали да се вратимо, али нисмо успели и примили још један. Флора је у овом тренутку спремнија, а ми смо доста конфузно деловали у финишсу. Верујте да нас је срамота због овог пораза", рекао је Крунић на конференцији за медије.

Он је додао да ће екипа у реваншу играти на све или ништа.

"Пред нашом публиккм ћемо сигурно играти боље и покушаћемо на све начине да окренемо овај резултат. Ово нам је прва званична утакмица, пресудио је прекид у 73. минуту, пре тога није се видела разлика. Тражимо кривицу у нама, сами смо криви за пораз", истакао је Крунић.

Нападач Нишлија Милан Бојовић рекао је да су сви у екипи очекивали бољи резултат.

"Били смо у егалу до 73. минута, пресудила је та њихова спремност. Изгубили смо утакмицу, битку, али нисмо рат. Остаје нам да се консолидујемо и у Нишу окренемо резултат и обрадујемо наше навијаче", истакао је Бојовић.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести