Квалификације за ЛШ: Црвена звезда показала класу против Судуве

После двомеча са Спартаксом, фудбалери Црвене звезде унели су зебњу у срца својих навијача због неизвесности да ли могу да елиминишу литванску Судуву, која је пре тога на колена бацила кипарски АПОЕЛ.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Судећи по првој утакмици у Београду (3:0), утисак је не само да могу, већ да могу да тријумфују и у реваншу. Црвено-бели су демострирали игру достојну Лиге шампиона. Тачно знало ко шта игра и како доћи до резултата. Чета Владана Милојевића бљеснула је пуним сјајем, као прошле сезоне на европској сцени.

Дан после убедљивог тријумфа над Судувом расположење у редовима нашег шампиона је одлично. Сматрају да су на правом путу и желе на њему и да остану.

„Осим у првих петнаестак минута, када смо испитивали противника, све остало је било у нашем знаку. Показали смо нашу карактеристичну дрчност, жељу за победом, дисциплину. Литванци нису имали никакве шансе. Сви су одиграли фантастично, не желим никог да издвајам, иако се наметнуо Радоњић са два постигнута гола. Ебесилио је показао да је велико појачање, честитао сам му после меча и пожелео му да настави тако. Стојковић је био неуморан по својој страни, показао је срчаност каква се ретко виђа код нас. Видео сам Звезду какву желим. Били смо екипа која зна шта хоће, али смо још далеко од циља и зато треба спустити лопту на земљу“, рекао је тренер Владан Милојевић.

Фото: Dvostruki strelac Nemanja Radonjić, foto: FK Crvena zvezda

Звезда је играла без повређеног Стојиљковића, али је зато Милић одрадио фантастичан посао у нападу.

„Није постигао гол, али се сјајно кретао и отварао простор за саиграче. Штоперима Судуве није дао мира, често нису знали како да га чувају. То је оно што смо желели од нашег нападача. Враћа се у стару форму што ће бити велики плус за нас.“

Тренера радује то што ће у реваншу моћи да рачуна на Николу Стојиљковића.

„Треба нам више решења у нападу, играмо у убитачном темпу, сваки играч нам је важан. Са Стојиљковићем нисмо хтели у уторак да ризикујемо, али биће спреман за реванш. Надам се да ће га повреде заобићи“, казао је Милојевић.

Холанђанин Ебесилио одушевио је све са црвено-беле присталице. Док се није пробудио Немања Радоњић био је најопаснији играч нашег шампиона, а своју добру игру крунисао је и сјајним голом. И, он сам свестан је да је био на високом нивоу.

„Одиграо сам добру партију, почео да оправдавам поверење тренера и свих у клубу. Много сам се трудио јер сам знао колико овакве утакмице значе мени и Црвеној звезди. Све је било сјајно, сви су одиграли одлично и мислим да ова екипа има велики потенцијал. Али, не треба се успавати пред реванш“, упозирио је Холанђанин.

Стамени везиста додао је да није погрешио што је дошао у Звезду.

„Какви погрешио, па знао сам ја шта су момци урадили прошле сезоне и да се ове иде на Лигу шампиона. Клуб је врло амбициозан и права средина за мене“, нагласио је Ебеселиио.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести