Лалатовић хвали своју фудбалску војску

После 102 званичне утакмице у којима је предводио фудбалере Војводине с места шефа стручног штаба, Ненад Лалатовић изједначио је тренерски рекорд по броју победа (61) међу црвено-белима.
Nenad lalatovic
Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Пре њега на челу вечне клупске листе налазио се Густав Лехнер, тренер који је водио Вошу педесетих година прошлог века. Лалатовић га је достигао у Ужицу, победом над Златибором (2:0) и сада га само још корак дели од тога да постане лидер, који ће поставити нове параметре, чини се недостижне у скоријем времену.

- Иако за те рекорде сазнајем од новинара, лепо је када чујем за њих - уз осмех је рекао Лалатовић. - Колико сам информисан, Лехнер је до 61 победе стигао водећи екипу у 131 утакмици, а, ево, мени је за исти број тријумфа требало 29 сусрета мање. Сигурно је да ме то сазнање испуњава срећом, јер бити сурекордер по броју триумфа у клубу такве величине каква је Војводина је  податак који ме испуњава поносом. Ако бог да, ускоро ћу постати и први на листи и не могу речима да опишем осећања која у мени све то заједно производи.


Човић паузира

Жути картон у Ужицу  зарадио је Немања Човић, па како му је то била четврта јавна опомена нема право да наступи у утакмици с ОФК Бачком.С обзиром на форму овог сјајног играча јасно је да ће Воша бити ослабљена.


Вошин први стручњак, међутим, увек у први план истиче играче као најзаслужније за остварене резулте.

- Играчи су ти који заслужују поштовање због позиције на којој се налазимо, свеједно да ли смо на њој, другој,  сами, или је делимо с Партизаном. Сви ми смо, при томе мислим на фудбалере и чланове стручног штаба, својеврсна војска која брани грб и боје Војводине, а ја сам њен вођа. Ипак, још једном ћу да подвучем, највеће заслуге за све оно што чинимо припадају играчима, који су листом изузетни момци. Поносан сам на све њих и захвалан сам њиховим декама и бакама, као и родитељима, који су ми, правилно их васпитавајући и усмеравајући, омогућили да имам на окупу овакве људе и фудбалере.


Играчи из одбране све чешће стрелци

После фудбалског ремек-дела у режији Николе Дринчића, тачку на утакмицу у Ужицу ставио је десни бек Никола Андрић, који је у 78. минуту постигао првенац у дресу црвено-белих.

- Иако приликом убацивања из корнера нисам требао да будем испред гола, заменио сам се Мирком Топићем, постигао сам први погодак од како носим дрес новосадског тима - рекао је Андрић. - Дринчић је сјајно центрирао, био сам у правом тренутку на правом месту и потврдио наш тријумф. Већ смо заборавили на Златибор, окрећемо се дуелу с Бачком и верујем да ћемо наставити серију победа. Драго ми је и што се ми, играчи из одбране, све чешће уписујемо међу стрелце и надам се да ћемо и у следећим сусретима бити ефикасни.


Војводина је имала проблема с реализацијом у првом полувремену у Ужицу. Голове је уписала у наставку, а још дуго ће се причати о мајсторији Николе Дринчића у 58. минуту, којом је откључана брава Златибора.

- Створили смо и током првих 45 минута неколико сјајних прилика, али нисмо успели да их реализујемо. Био сам опрезан пред сусрет у Ужицу, не и уплашен - јер то никада нисам, па сам на полувремену заменио тројицу играча. Опет се показало да сам погодио са изменама и све је  дошло на место. Срећан сам због гола који је постигао Дринчић. Заслужује да буде максимално испоштован за такав однос према дресу и да му клуб, баш као ни осталим играчима, не дугује ни цент...

Тренер је продужио причу о неизмиреним обавезама према фудбалерима.

- Волим када су играчи у главама потпуно на терену, посвећени оном што им је обавеза. И поред тријумфа над Златибором, они то нису били и искористићу прилику да позивем управу да исплати оно што им се дугује. Ови момци то су апсолутно заслужили и најсрећнији бих био да могу да буду максимално сконцентрисани на терен. Овако, стално ме питају када ће стићи новац који су најпоштеније зарадили, а ја не знам шта да им кажем. Увек сам на страни играча и желим да верујем да ће у најкраћем времену они бити испоштовани.

У петак на “Карађорђу” гостује ОФК Бачка.

- Изузетно поштујем Бачкопаланчане и господина Марјана Рнића. Играли смо тренинг-сусрет с том екипом и уверио сам се да она има добре фудбалере, одличне у транзицији и тим који је способан да намучи сваког ривала. Не очекујем да ћемо имати лаган посао, али се надам нашој новој победи и даљем учвршћењу на другом месту табеле Суперлиге - поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести