Лалатовић и поред пораза од Спартака задовољан

Генерална проба пред наствак сезоне,коју су међусобно одиграли фудбалери Војводине и Спартака, свакако је добро послужила обојици тренера - Ненаду Лалатовићу и Владимиру Гаћиновићу.
Fudbaleri Vojvodine nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika u pripremnoj utakmici sa Subotičanima foto: A. Predojević
Фото: Фудбалери Војводине нису искористили неколико добрих прилика у припремној утакмици са Суботичанима фото: А. Предојевић

Гледајући резултат (1:0 за Спартак) више разлога да буде спокојан пред наставак првенства има тренер Суботичана, али ни стратег црвено-белих из Новог Сада није показивао трагове немира. Неколико веома добрих прилика пропустили су да реализују Вошини играчи, поништен им је гол, а Вукадиновић је, захваљујући и интервенцији голмана Ивана Докића, погодио стативу.

Када се шансе не реализују, обично уследи казна, Суботичанин Денковић је у 53. минуту би прецизан са беле тачке. Домаћа екипа имала је касније прилике да макар изједначи, али је у другом полувремену на голу Спартака стајао изузетно расположени Филип Дујмовић и гости су остварилипобеду.

Ненад Лалатовић је, по завршетку утакмице, рекао да је могло да се примети како је иза његове екипе дуга пауза и констатовао да ни један тим у наставку Суперлиге неће ући с нивоом форме какав је био у тренутку прекида првенства.

–- У свакој утакмици идем на победу, без обзира на то да ли је она припремна или такмичарска. Задовољан сам нашом игром у првих 60-70 минута и мислим да смо тада били бољи тим на терену. Створили смо три или четири велике шансе, промашили смо зицере које је било теже нереализовати него постићи гол. Генерално, моји играчи морају да имају већу жељу за победом. Видело се и по Спартаку и по нама да је иза нас дуга пауза, током које су момци радили само код својих кућа и трчали по парковима, што ће моћи да се примети и на осталим екипама – казао је Лалатовић.

Пред црвено-белима је у петак  изузетно важна првенствена утакмица с Чукаричким на „Карађорђу“, јер ће у случају победе практично оверити улазак у европску конкуренцију. Четири дана касније следи дуел четвртфинала Купа са екипом Младости из Лучана, у Новом Саду

- У сусрету са Спартаком важно ми је то што је залагање играча било добро, као и чињиница да смо стварали прилике. Одиграли смо три контролне утакмице, а ово је била можда и наша најбоља партија, против веома озбиљног ривала. Што време више буде одмицало сигуран сам да ћемо играти све боље. Сада нам следи битан дуел с Чукаричким, а онда и сусрет у Купу против Младости, који је за мене још важнији. Сада смо већ јако близу изласку у Европу, што и јесте био наш циљ. Када сам се вратио у Нови Сад задатак ми је био да Војводина, после две године паузе, поново заигра у у европској конкуренцији и надам се да ће у томе и успети.

У кратком периоду су две веома важне утакмице су пред Вошом, а пауза је свакако узела свој данак. 


Волео бих да останем

Новинаре је занимало да ли ће и када Ненад Лалатовић да потпише нови уговор с Новосађанима

- Никуда не журим и није на мени да говорим то да ли треба да продужимо уговор или не. Ту је управа клуба и она ће донети одлуку, а рекли су ми да ћемо продужити сарадњу у понедељак. Знам колико вредим и шта сам све урадио за Војводину од како сам дошао овамо. Она је сада други тим у односу на прошлу сезону, много успешнији и бољи, који пружа много квалитетније партије. Трећа је на табели и може да буде и вицешампион Србије, као и да игра у полуфиналу Купа. Ако не продужим уговор с црвено-белима, радићу негде друго, али бих волео да останем у Новом Саду – казао је тренер.


– Највише нам сада  недостаје време, али како је нама, тако је и другима. Ни од нас, ни од Спартака, нити од било ког другог тима не треба очекивати неку нарочито лепу игру и побеђиваће они који буду имали и више спортске среће. То значи да ће на путу ка тријумфу бити екипе које буду искористиле први зицер који направе. Убеђен сам да бисмо победили Суботичане да смо успели први да постигнемо гол, јер Спартак није имао ниједну шансу на утакмици и дао је гол из пенала, после грешке у нашој одбрани. На другој страни, ми смо имали неколико стопостотних прилика које смо морали да искористимо, да смо успели, резултат би био у нашу корист. Када своје шансе промашите онда губите утакмицу.  Апсолутно нисам забринут, напротив, задовољан сам како смо радили и како смо одиграли генералну пробу.

Јасно је да ће  екипа морати да додатно ради на завршници напада.

– Мени је свака утакмица важна и желим да сваки сусрет буде битан и мојим играчима, јер просто морају да буду гладни успеха и победа. Једино што им замерам је управо њихов учинак у завршници, где нисмо били довољно спретни да пошаљу лопту у мрежу Спартака. Против Чукаричког ћемо играти веома важан сусрет, али и уколико резултат буде неповољан по нас, неће да буде смак света. Ипак, верујем у наш тим и победу.

После те утакмице, црвено-беле очекује и четвртфинале Купа против Младости.

– То ће за нас бити најтежа утакмица. Сигуран сам да Младост против Партизана у првенству неће заиграти у најбољем саставу, јер имам информације да ће се чувати и тренирати за то да нас елиминише из Купа. Сада размишљамо само о Чукаричком, јер, иако ми је и сусрет с екипом из Лучана у подсвести, не желим да гледам толико унапред. Следи нам дуел са свакако најтежим могућим ривалом, јер Младост има организован и дисциплинован тим, а Куп је најнеизвесније такмичење и игра се само једна утакмица. Када је тако, онда свако сваког може да избаци – нагласио је Лалатовић.

Војводина и Чукарички одиграће утакмицу у петак на „Карађаорђу“, с почетком у 17 часова, без присуства публике.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести