Лазар Туфегџић: Очекујем битку на средини терена

Један од адута фудбалера  Спартака сигурно је 23-годишњи играч средине терена Лазар Туфегџић, момак који је прошле године из београдског Синђелића стигао у Суботицу.
ФК Спартак/ Лазар Туфегџић (у средини) оптимиста пред гостовање Новосађана
Фото: ФК Спартак/ Лазар Туфегџић (у средини) оптимиста пред гостовање Новосађана

Реч је о фудбалеру који чврсто држи конце игре „плавих голубова“ у властитим рукама, али, уколико му се укаже макар и најмања прилика, уме да постане и немилосрдни реализатор, о чему сведочи и шест голова које до сада постигао. Пред сутрашњу утакмицу с Војводином, овај рођени Ваљевац који је поникао у омладинској школи Црвене звезде, нада се доброј партији своје екипе и, како сам каже, освајању сва три бода.

- Пред нама је војвођански дерби, утакмица која у себи увек доноси неизвесност – нагласио је Туфегџић. – Сусрет дочекујемо у лепом расположењу, јер играмо добро током другог дела сезоне. Уз то, желимо да заборавимо пораз од Чукаричког у прошлом колу и направимо велики корак ка пласману у плеј-оф. Свесни смо да нам у госте долази одлини тим Војводине, који је и квалитетан и искусан, што потврђују и резултати које овог пролећа остварује. Очекујемо тешку и неизвесну утакмицу, али се надам нашој доброј партији и победи. Наравно, уколико не будемо у ситуацији да освојимо сва три бода, били бисмо задовољни и нерешеним резултатом.

Права битка водиће се на средини терена, а то је део по којем најчешће шпарта Туфегџић. Наспрам њега, ривал се ослања на умеће искусних Дринчића и Бојића, а ту је и млади Мирко Топић.

- Апсолутно ће борба на средини терена утицати на коначни исход. Ривал има заиста добре фудбалере у централи, али нисмо ни ми без адута. Уз мене, на централним позицијама играју и искусни Јочић и Марчић и покушаћемо да надиграмо ривале о чијем умећу и искуству не треба трошити речи. У сваком случају, ко буде успешнији и ко буде показао већи мотив, добиће ту битку, а његова екипа биће на добром путу да се на крају сусрета радује.

Немања Николић јесенас је носио дрес новосадског суперлигаша, а ове зиме вратио се у редове Спартака и један је од оних играча од којих се увек очекују голови.

- Немање је почео да тренира после повреде, али у овом тренутку још увек не знам да ли ће моћи у суботу да нам помогне, или ће, евентуално, у игру ући с клупе. Међутим, ту је и млади Шормаз, који је јесенас често био наш најистуренији нападач, тако да не стрепим када су у питању нападачи, јер су уз њих и одлични бочни фудбалери Денковић и Срећковић.

Тувегџић није штедео комплименте на рачун ривала.

- Новосађани у нападу имају сјајног Вукадиновића и Мркаића који је доминантан у скоку, дакле момке који су овог пролећа показали колико су озбиљни играчи. Надам се да ће наша одбрана успети да их затвори и онемогући их да запрете нашем голу, јер, уколико у томе буду имали успеха, врата ка победи биће нам отворена. Надам се да ће гледаоци доћи у већем броју, јер дерби је у питању, сигуран сам да ће моћи да виде добру фудбалску представу на једном од најбољих терена у нашој лиги и, што да не, победу Спартака – додао је Лазар Туфегџић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести