ЛЕ: Звезда вечерас против Милана - опет се пише историја

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде дочекују вечерас Милан у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе.
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Упркос пандемији корона вируса и чињеници да се игра пред празним трибинама, биће то трећи чин историјских дуела црвено-белих и росонера.

Италијански гигант добио је прва два - захваљујући чувеној магли 1988, као и у квалификацијама за Лигу шампиона 2006. године, а оба пута потом освајао трофеј најбољег у Европи.

Нова прича пише се у Лиги Европе, за пласман у осмину финала.

Чека нас феноменалан меч, немамо шта да изгубимо, потребно је храбро и паметно да истрчимо и покажемо шта знамо, изјавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

Он је на конференцији за медије истакао да је екипа одрадила добре припреме, одиграла и две утакмице, терени су били мало тежи, али и да нема изговора.

Очекујем добру утакмицу, праву европску и подвлачим да ми је много жао што Маракана не може да буде пуна, рекао је Станковић.

Миланези су стигли у најјачем саставу, предвођени Златаном Ибрахимовићем.

На конференцији за медије у Милану говорио је Раде Крунић, својевремено најављиван као појачање Црвене звезде, у време док је играо за Доњи Срем.

Звезда је најјачи тим у Србији, а има и историју са Миланом. Морамо да вратимо самопоуздање после пораза од Специје и надамо се победи. Као дечак сам навијао за Црвену звезду, биће лепо истрчати на "Маракану“, али ја сам професионалац. Играти за Милан је одувек био мој сан, рекао је Крунић, Србин из Фоче, који игра за репрезентацију Босне и Херцеговине.

Утакмица шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и Милана игра се од 18.55 на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести