Квалификације за ЛЕ: Партизан рутински преко Рудара у 2. коло квалификација

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана победили су Рудар из Пљеваља 3:0 (2:0) и пласирали се у 2. коло квалификација за Лигу Европе.
Saša Zdjelar, foto: FK Partizan
Фото: Саша Здјелар/ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно – бели су и у другом мечу 1. кола квалификација за Лигу Европе уписали “тројку”, искористивши далеко већи квалитет од скромних гостију из Црне Горе. Тренер Партизана Мирослав Ђукић је искористио ту чињеницу, те је одморио неколико стартера и дао шансу играчима који су први меч започели са клупе. Остварена је лака победа, а наредни ривал Партизана је литвански Тракаи, који је изненадио казахтански Иртиш и након победе у гостима од 1:0, у 2. колу квалификација излази на мегдан Београђанима.

Почело је офанзивом црно – белих, који су, као и у Никшићу, настојали да пробију згуснуту одбрану Рудара. То им је пошло за руком из прве прилике, када су након корнера Сума и Ђерлек након корнера изменили пас, потом је омалени тамнопути везиста проиграо Пантића који је снажно шутирао, а лопта се од стативе одбила у мрежу.

Два минута касније у прилици је био Ожеговић који је супео да се докопа лопте у шенастерецу гостију, али је његов шут из близине зауставио голман Пљевљака. У 20. минуту виђен је први, али врло интересантан покушај гостију, када је Мацановић са пола терена покушао да лобује Кљајића, али је голман Партизана одбио лопту у корнер. Минут касније, солидну шансу је имао Сума, али је са седам – осам метара искоса погодио спољни део мреже.  Ништа се битно није дешавало све до финиша првог дела, када је Партизан постигао и други гол. Леви бек Милетић украо је лопту неопрезним гостима, одлично центрирао, а Ожеговић је главом захватио лопту, а она се, као и код првог поготка, од стативе одбила у мрежу.

У другом делу Партизан је наставио да плете мрежу око гола гостију, али након неколико полуприлика није успео да постигне гол. У 59. минуту након грешке Марковића, нападач Рудара Бошњак је избио сам испред голмана Кљајића, али је врло слабо шутирао. Идолентност младог штопера поново нису супели да искористе Пљевљаци у 68. минуту, када су црно – бели имали доста среће, с обзиром да су гостујући играчи у том нападу два пута шутирали из изгледних позиција. Још већи зицер промашио је Зђелар у 70. минуту, када је после центаршута Тошића из након прекида остао сам у петерцу, али је шутирао право у Вука Радовића. Био је то увод у серију шанси “парног ваљка”, а одличну није искористио Гомеш у 82. минуту. Ипак, само минут касније, репрезентативац Зеленортских острва је направио праву минијатуру, где је денмонстрирао све што чини доброг нападача -  снагу, технику и добру завршницу: примио је лопту од Тошића, одлично се заградио и ослобидио чувара, потом финтом  и другог, да би на крају послао лопту у мрежу за 3:0. Могао је Партизан и до четвртог гола, али је шут Гомеша у надокнади времена завршио на стативи. 

Д. Кнежић

ПартизанРудар 3:0  (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 10.000. Судија: Довери (Италија). Стрелци: Пантић у 11. м Ожеговић у 44. и Гомеш у 83. минуту. Жути картони: Милетић, Ивановић (Партизан), Голубовић, Вуковић (Рудар).

ПАРТИЗАН: Кљајић – Енаке, Н. Р. Милетић, Валијенте (Марковић), Н. Г. Милетић – Ђерлек, Зђелар, Пантић, Сума (Тошић) – Ожеговић Гомеш), Ивановић.

РУДАР: Радовић – Секулић, Сопо, Митровић, Томашевић (Живковић) – Которац (Куч), Голубовић – Бошњак, Мацановић (Јанкетић), Вуковић – Ђаловић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести