Лига нација: Србија одиграла реми с Румунијом

Репрезентативци Србије у 2. колу групе четири Лиге нација нису успели да забележе другу победу јер су само ремизирали (2:2) са Румунијом.
р
Фото: Tanjug/AP

Своје вече је имао распуцани Александар Митровић, али не и наша одбрана и отуд резултат.

Како је кренуло у прва два минута чинило се да ће наши момци свим силама јурнути на Румуне. Међутим, снажни напади трајали су врло кратко и “орлови” су почели да греше. Пре свега се то односило на средину терена, која је деловала несигурно и из чега су Румуни долазили до прилика.

Најбољи играч ове селекције  -  Кипчију, врло брзо је демонстрирао сав свој квалитет и био у две велике прилике. Срећом, био је непрецизан. Али, колика је снага нашег тима Александар Митровић видело се у 9. минуту, када је после корнера Љајића главом сјајно шутирао, а голман Татарашану лопту послао на пречку. Прекиди су, показало се још једном, наше јако оружје. Од те шансе Митровића наши момци су преузели иницијативу, личило је то на оно што хоћемо да гледамо, било је лепих течних акција, нажалост - без завршнице.

Млади Лукић, који је добио шансу од првог минута показао се као покретачка снага екипе и све акције су кретале од њега. Уз већ поменутог Митровића раме уз раме били су му Љајић и Тадић, па је наша репрезентација имала чиме да прети. После неког времена у први план избио је и Коларов и после једног његовог продора “орлови” су повели. Играо се 26. минут, леви бек Роме је после продора по левој страни упутио добар шут, Катарашану кратко одбио лопту, а Митровић је, уз приличну сналажљивост спровео у мрежу.

Фото: Tanjug/AP

Полувреме је завршено вођством “орлова” који су углавном оставили позитиван утисак. Било је добро то што су високим пресингом терали противника на грешке и што су тражили рационална решења у нападачким акцијама. Међутим, било је и несигурности па је тако у самом финишу првог дела игре Дмитровић лоше избио једну лопту, она је дошла до Кипчијуа који је са 18 метара послао на пречку. Мора се признати да смо тада имали среће. 

Али, није добро почело у наставку. Још једном се показало да наши момци немају решења за сјајног Кипчијуа којег је Коларов морао да руши у свом казненом простору и скриви пенал. Сигуран са беле тачке био је Станчију. Погодак у невреме, када је требало дотући противника. Румуни су се од тог тренутка пренули, заиграли знатно агресивније, комбиновали ближе нашем голу. Наши момци су стали, изгубили на организацији и препустили иницијативу гостима.

Али, када је тешко, још једном се показало - рачунајте на Митровића. Сјајни нападач енгелског Фулама у 63. минуту је после једног дуела са дефанзивцима Румуније захватио волеј и сместио лопту под пречку Татарушауновог гола. Нажалост, славље нашим момака је кратко трајала. У 68. минуту Станчију је центрирао из корнера, а после лоше интервенције Вељковића, Чукудеан постигао гол. Орлови су се тада деморалисали, донекле живнули уласком Пријовића, али је то било недовољно. Управо овај играч имао је сјану прилику у 86. минуту, али је сам испред голмана Румуније шутирао преко пречке.

Након свега остаје утисак да има још штошта да се поправи у нашој игри, а пре свега у одбрани.

И. Лазаревић

Србија - Румунија 2:2 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 15.000, судија: Безбородов (Русија). Стрелци: Митровић у 26. и 63. за Србију, а Станчију у 48. (из пенала) и Чукудеан у 68. минуту за Румунију. Жути картони: Коларов (Србија), а Кипчију (Румунија).

СРБИЈА: Дмитровић 6, Рукавина 6, Спајић 6, Вељковић 6, Коларов 7, Максимовић 6, Лукић 7 (Матић 6), Љајић 7 (Пријовић 6), Милинковић-Савић 6 (Костић 6), Тадић 7, Митровић 8.

РУМУНИЈА: Татарушану 6, Манеа 6, Балаша 6, Спаунару 6, Банку 6, Марин 6, Антон 6, Кипчију 7 (Ротарију), Станчију 7, Цукудеан 7 (Кешеру), Драгуш 7 (Митрица 7).

ЛИГА НАЦИЈА

Прва лига

Ц група

Португал – Италија                 1:0

Друга лига

Б група

Шведска – Турска                    2:3

Трећа лига

А група

Шкотска – Албанија                 2:0

Д група

Србија – Румунија                   2:2

Црна Гора – Литванија           2:0

Четврта лига

А група

Андора – Казахстан               1:1

Ц група

Косово – Фарска Острва       2:0

Малта – Азербајyан               1:1

Данас

Прва лига

Б група

Исланд – Белгија                 (20.45)

Д група

Шпанија – Хрватска            (20.45)

Б група

Босна и Хер. – Аустрија      (20.45)

Трећа лига

Б група

Финска – Естонија               (20.45)

Мађарска – Грчка                (20.45)

Четврта лига

Б група

Молдавија – Белорус.         (20.45)

Сан Марино – Луксем.        (20.45)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести