Лига шампиона: Ливерпул полаже испит против Атлетика у Мадриду

После паузе од нешто више од два месеца  утакмицама осмине финала настављају се борбе у Лиги фудбалских шампиона.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Као ранијих  сезона прве утакмице нокаут фазе играју се у осам термина, по две утакмице на дан.  После лигашког дела такмичења  у конкуренцији су остали само тимови „петице“, што се до сада никада није догодило, што само потврђује снагу шампионата Енглеске, Шпаније, Немачке, Италије и Француске.  Најбројнији су Енглези и Шпанци, који у последњих неколико година доминирају у елитном фудбалском клупском такмичењу на Старом континенту.

У  осмини финала управо ће мечеви представника ове две земље обележити такмичење.

У уторак ће у дербију дана у Мадриду на Метрополитану снаге одмерити Атлетико и бранилац трофеја Ливерпул, а први круг завршиће најтрофејнији клуб Старог континента Реал и    Манчестер сити, који према свему судећи у наредне две године неће играти у европским куповима због непоштовања фер – плеја приликом транфера играча. 

- Играмо против тренутно најбоље екипе на свету – каже тренер Атлетика из Мадрида Дијего Симеоне. – „Редси“ су заиста доминатни ове сезоне, али их се не плашимо. Уверени смо, без обзира на снагу и квалитет ривала, да можемо да га елнминишемо. Серија Ливерпула од 18 победа је имопозанта, али се код њих осећа замор материјала, ако то искористимо  можемо да направимо велико изненађење. Брину ме  повреде наших кључних играча, Коста се још није опоравио, а повређени су  Феликс, Трипије и Ернандез, али ћемо, верујем, ипак саставити добар такмичарски тим.

У табору Ливерпула атмосфера је изванредна, титула им је готово у руци, мада су у првенству  против Норича  до победе стигли нешто теже него што су очекивали (1:0). Међутим, Клопу  је честитао играчима на успеху.

- Серија победа је фантастична, али по природи ствари негде мора да се зауставимо – реалан је менаyер Јирген Клоп. – Када год помислим да ће нам измаћи победа момци ме пријатно  изненаде. Верујем да можемо до тријумфа и у Мадриду. Знамо да нас на Метрополитану очекује велика битка, али сам уверен да екипа има свежину и снагу да дође до новог успеха.

И други вечерашњи сусрет између Борусије и Пари сен Жермена биће веома занимљив.”Милионери“ су у првенству без већих проблама савладали Ајнтрахт (4:0), блистао је млади Норвежанин Халанд, мада је комплетна екипа заслужила похвале.

- Имамо доста проблема, повређен је наш кључни играч Ројс, а највероватније нећу моћи да рачунам ни на Деленеја и Брантса – каже тренер Борусије Лусиен Фавр. – Очекује нас тешка утакмица, Парижани имају сјајан напад, играју брзо и  једноставно, а тренер  Тухел добро познаје све наше играче.

Парижани  имају великих амбиција у Лиги шампиона, не крију да желе трофеј.

- Идемо у Дортмунд да победимо – јасан је тренер  Томас Тухел, који је пре две сезоне седео на клупи Борусије. – Имамо јасан циљи све смо подредили освајању Лиге шампииона. Нејмар је поново сјајан, са Навасом на голу добили смо неопходну сигурност, сматрам да имамо тим за највеће домете.  

Г. Ковач 

Уторак

Атлетико – Ливерпул (21) (суди Марциниак, Пољска)

Борусија (Д) – ПСЖ   (21) (Лахоз, Шпанија)

Среда

Аталанта – Валенсија        (21)

Тотенхем – Лајпциг    (21)

25. фебруар

Челси – Бајерн (21)

Наполи – Барселона (21)

26. фебруар

Олимпик (Л) – Јувентус      (21)

Реал – Манчестер сити       (21)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести