Лига шампиона: Парижани стижу на Камп ноу

Завршена је зимска пауза и у међународним фудбалским куповима, па се првим утакмицама осмине финала, у уторак наставља Лига шампиона, а у четвртак се играју и утакмице шеснаестине финала Лиге Европе.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Иако се није играло, клубови су, због коронавируса, имали доста проблема. Због ригорозних здравствених мера, Лајпциг, Атлетико и Борусија из Менхенгладбаха не могу на својим стадионима да угосте енглеске клубове. Сусрети између Лајпцига и Ливерпула, односно Борусије из Менхенгладбаха и Манчестер ситија, играће се због тога у Пушкаш арени у Будимпешти, а дуел у ком ће снаге одмерити Атлетико из Мадрида и Челси, планиран је да се одржи на националном стадиону у Букурешту.

Осмина финала почиње великим дербијем на Камп ноу стдиону, а снаге ће да одмере Барселона и Пари сен Жермен. И једни и други су реновирали тимове, Парижани су, уз то, од недавно ангажовали и новог тренера  Мауриција Покетина, па се очекује велика борба. Барса је, после почетних посртања у првенству, заиграла много боље и тренутно је друга у шпанској Ла лиги, мада тренер Роналд Куман и даље има велике проблеме везане за састав тима. Повређени су Кутињо, Фати и Умтити, али ни код „светаца“ ситуација није блистава, јер је ван строја најбољи играч Нејмар и мало је вероватно да ће бити спреман за сусрет који се игра у уторак. Неће бити ни голмана Наваса, штопера Кимпембеа, као ни Рафиње и Ди Марије.

Два клуба су пре нешто мање од четири године одиграла спектакуларни двомеч, када је, на Парку принчева, славио Пари сен Жермен резултатом 4:0, али је у реваншу Барса, у последњим секундама утакмице, дошла до невероватне победе од 6:1. Стрелац одлучујућег, шестог гола, био је Роберто, који је тренутно повређен. Тада је, да подсетимо, Нејмар још увек носио дрес Каталонаца.

- Сигурно је да се такав меч више неће поновити – каже Лионел Меси, који је у том, историјском сусрету, постигао један погодак и то с пенала. – Мислим да сада Парижани имају много јачи тим.

Као и увек, могао би да одлучи домаћи терен. Нови тренер Парижана Маурицио Покетино добро познаје Барселону, јер је, додуше као играч, носио дрес градског ривала Еспањола. И као тренер, неколико пута се сусретао са Каталонцима.

- Димензије Камп ноуа су нешто веће него осталих терена и то Барса сјајно користи – објашњава Покетино. – Због тога нећемо смети да се бранимо. Покушаћемо да нападнемо Каталонце и да постигнемо погодак. У другом  мечу првог дана осмине финала у Будимпешти, састају се Лајпциг и Ливерпул.

- Ливерпул је у кризи – констатује тренер Лајпцига Јулијан Негелсман. – Ипак, не смемо да се заваравамо, јер „редси“ имају сјајне појединце, који могу да реше сваки сусрет. Покушаћемо да наметнемо нашу игру и да што више нападамо. Знамо све слабости Ливерпула и то желимо да искорисимо.

Ливерпул је у серији слабих резултата, поледња три дуела је изгубио, а постигао је само један погодак

- Играчи су уморни, јер немамо довољан фонд играча – објашњава Јирген Клоп, менаyер енглеског тима. – Покушавамо да освежимо момке, то иде доста тешко, а уз то смо остали и без штопера. Ипак, очекујем да против Лајпцига заиграмо много боље него у ранијим утакмицама.      

Г. Ковач

Распоред Лиге шампиона

Уторак

Барселона – Пари сен Жермен   (21)

Лајпциг – Ливерпул   (21)

Среда

Порто – Јувентус       (21)

Севиља – Борусија (Д)       ( 21)

23. фебруар

Атлетико – Челси       (21)

Лацио – Бајерн  (21)

24. фебруар

Аталанта – Реал        (21)

Борусија (М) – Манчестер сити   (21)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести