Лига шампиона: Реал и Сити спремају нови спектакл

Пре седам дана фудбалери Манчестер ситија и Реала одиграли су спектакуларну утакмицу у првом полуфиналном дуелу Лиге шампиона, па љубитељи фудбала с правом очекују врхунску представу и вечерас, у реванш сусрету који се игра у Мадриду.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Благу предност имају „грађани“, који су у првом одмеравању снага, после правог „ватромета“, славили резултатом 4:3, али нису без изгледа ни „краљевићи“, који су против Пари сен Жермена и Челсија већ показали снагу. Препоставља се да ће се све вртети око нападача Мадриђана Карима Бенземе, који је и на Итихаду био у главној улози, без обзира на победу Ситија.

- Мислим да су шансе подједнаке – нагласио је тренер Реала Карло Анћелоти. – На Итихаду смо одиграли врло слабих двадесетак минута и, уколико успемо да елиминишемо празан ход, сигуран сам да ћемо вечерас да славимо. Биће то велика утакмица, јер ни ми ни Сити не умемо да калкулишемо. Наравно, пуно тога ће да зависи од тога ко први успе да постигне погодак. И даље имамо великих проблема, јер Алаба није потпуно спреман, али смо већ навикли на недаће.


Орсато на центру

МАДРИД: Стадион “Сантјаго Бернабеу”, капацитет: 70.000 гледалаца, судија: Орсато (Италија). Почетак у 21 час.

РЕАЛ: Куртоа – Карвахал, Начо, Милитао, Менди – Каземиро, Крос, Модрић, Валверде – Винициус жуниор, Бензема. 

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Едерсон – Кансело, Рубен Дијас, Лапорт, Зиченко – Родри, Де Брујне, Гундоган - Марез, Фоден, Бернандо Силва.


Карим Бензема је у досадашњем делу такмичења у Лиги шампиона постигао 14 голова, а уверен је да ће их бити још.

-  Морамо да нападнемо госте из Манчестера, они баш и не воле када морају да се бране - констатовао је Бензема. – Наравно да бих волео да се поново упишем у листу стрелаца, али није то најбитније, важно је да победимо и да се пласирамо у финале.

У табору Манчестер ситија су опрезни, јер до сада су два пута поклекли пред вратима финала, а сада желе да иду до краја.

- . Урадили смо много добрих ствари у првом сусрету – објаснио је менаyер Манчестер ситија Пеп Гвардиола. – Међутим, било је и грешака, желели смо да постигнемо још који гол и кренули смо у нападе, што нам се осветило. Не могу да будем незадовољан, одиграли смо спектакуларни сусрет, а у Мадрид смо дошли да наставимо тамо где смо стали и да победимо.

Један од најбољих играча Ситија је Бернардо Силва, који је први на листи асистената у Лиги шампиона, са седам додавања.

- Имамо гол предности - рекао је Португалац. - И против Атлетика смо имали предност од једног гола, али, знам, биће ово другачија утакмица. Ипак, уверен сам у нашу коначну победу.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести