Лига шампиона: Реал у гротлу Итихада

У уторак и среду на програму су прве полуфиналне утакмице Лиге фудбалских шампиона, уствари то је окршај енглеских и шпанских тимова.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

На Етихаду ће снаге одмерити Манчестер сити и Реал из Мадрида, а у среду се на Енфилду састају Ливерпул и Виљареал. Свакако да је сусрет између Ситија и Реала дерби полуфинала. „Грађани“ већ дуго нишане „ушати“ пехар, али никако да  освоје, најближи су били прошле сезоне, када су изборили финале, али су поклекли у дуелу са Челсијем (0.1). С друге стране Реал је најтрофејнији клуб Старог континента са десет одличја,  и екипа која је у овој сезони блистала, прво је елиминисала  Пари сен Жермен, а потом и браниоца пехара Челси.

До сада су се велики ривали шест пута састајали, и Сити и реал су победили по два пута, два меча је завршено без одлуке, а што је интересантно и гол разлика је идентична – 7:7.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague)

- Трећи пут играмо у полуфиналу Лиге шампиона – истиче менаџер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Како се каже трећа срећа, сазрели смо за трофеј, али нас очекује велики противник, екипа која је највише показала у досадашњем делу такмичења. У минулом кругу играли смо против Атлетика, први меч смо играли на Етихаду и стекли предност, а у Мадриду смо ремизирали, и сада прижељкујем исти сценарио.

Реал је у осмини финала и у четвртфиналу славила на крилима Карема Бенземе који је одиграо две сјајне партије и постигао по три гола, наравно и сада се од француског нападача очекује врхунска партија.

- Имамо доста проблема око састава – опрезан је тренер Реала Карло Анчелоти - Алаба и Ксемиро  су повређени, ни Менди није потпуно фит, али смо већ навикли да играмо у десеткованом саставу. Сити има сјајан тим, сви су изузетни техничари, добро се допуњују, а у одбрани су изузетно сигурни. Добро је што се реванш игра у Мариду, важно је да одиграмо добро. 

Мора се рећи да  и Манчестер сити има проблема око састава штопер Дијаш је још увек повређен. Судија Ковач је на центру.

Манчестер сити-Реал Мадрид

МАНЧЕСТЕР: Стадион Итихад, капацитет 74. 000 гледалаца, суди: Иштван Ковач (Румунија), почетак у 21 сати.

МАНЧЕСТЕР СИТИ:Едерсон – Волкер, Стонс, Лапорт, Жоао Кансело – Родри, Де Брујне, Гундоган- Марез, Фоден, Бернандо Силва.

РЕАЛ: Куртоа – Карвахал, Начо, Алаба, Менди – Казимиро, Крос, Модрић, Валведре – Винициус јуниор, Бензема. 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести