Линглонг суперлига: Звезда лако са Радником у Сурдулици

Фудбалери Црвене звезде забележили су још једну победу у Линглонг суперлиги, а централна фигура меча био је голман Радника Иван Костић који је крив за три од пет погодака колико је примио.
zvezda radnik, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Београђани су кренули фуриозно и већ у 12. минуту имали два гола предности. Прво је Павков довео црвено-беле у вођство, из једанаестерца, који је несмотрено скривио Костић над Беном. Нешто касније одбрана Радника била је несмотрена  и омогућила Вукановићу да затресе мрежу. Након тога домаћин је заиграо одлучније и све чешће боравио на половини противника. Прилика није било, али је била очигледна жеља Сурдуличана да што пре смање резултатски заостатак. Први пут је покушао Георгијев, тек у 25. минуту, али је лоше шутирао. Исти играч припремио је шансу Марковићу нешто касније, али овај је гађао право у Поповића. Црвена звезда је претила из контри и дочекала једну у 32. минуту када је Гарсија покушао да постигне гол, али није успео. Нови поклон Београђанима голман Иван Костић дао је у 38. минуту када је ничим изазван предао лопту Бену, који је рутински спровео у мрежу.

Наставак је почео у лаганијем темпу, а монотонију је прекинуо Гарсија када се нашао у великој прилици, али је врло слабо шутирао. У 56. минуту – једанаестерац за Црвену звезду. Лопта је у казненом простору у руку погодила Марковића и судија Ђорђић је показао на белу тачку. Сигуран са креча био је Бен за – 0:4. Тада је све било готово и утакмица је добила ревијалан карактер. Домаћи су форсирали високи пресинг, али без икакве умешности да га и валоризују. Напротив, Црвена звезда је постигла још један погодак, а уз велику помоћ, поново голмана Костића, учинио је то Гарсија. Шансу да смање заостатак имали су домаћи преко Стојановића, који је шутирао замало поред гола.

До краја меча било је још пар полуприлика, али остало је – 0:5.

И. Лазаревић    

РадникЦрвена звезда 0:5 (0:3)

СУРДУЛИЦА: стадион Радника, гледалаца: 3.000. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Павков у 5, Вукановић у 12, Бен у 38. и (из пенала) у 58. и Гарсија у 66. минуту. Жути картони: Стојановић, Кричак (Радник), а Панков, Дегенек, Гајић (Црвена звезда).

РАДНИК: И. Костић 4, Стојановић 6, Марковић 6, Кричак 6, Павловић 6 (Ђорђевић 6), Станисављевић 6 (Дамњановић), М.Костић 6, Георгиев 6,5, Даноски 6, Бојић 6 (Пејчић), Макарић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гајић 7, Панков 6, Дегенек 6, Родић 6 (Иванић), Јованчић 6 (Петровић), Кањас 6,5, Гарсија 7 (Крстовић), Бен 8, Вукановић 7, Павков 7.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести