Ливерпул и Барселона играју реванш утакмицу Лиге шампиона

У првој полуфиналној утакмици Лиге фудбалских шампиона на Камп ноу Барселона је захваљујући феноменалном Лионелу Месију, који је постигао два гола, савладала Ливерпул са 3:0 и мирно чека реванш на Енфилду. 
barselona liverpul, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Joan Monfort)

Барса ће ући у меч одморна, тренер Ернесто Валверде је у суботу на гостовању у Вигу (Селта победила са 2:0) извео тим  без најбољих играча, чувао их је за Ливерпул. С друге стране, Ливерпул је у петак имао тежак меч са Њукаслом (3:2), уз то повредио се и најбољи играч тима Мохамед Салах (потрес мозга), па менаyер Јирегн Клоп има велике проблеме око састава тима. Наби Кеита је на Кампу ноу зарадио тежу повреду, због које је завршио сезону, а Роберто Фирмино није ни био у протоколу у Њукаслу због повреде мишћа, па је и његов наступ неизвестан.

„Мо је добио жесток ударац од противничког голмана, а лекар је донео одлуку да напусти терен, што смо прихватили. Сада је добро и сигурно ће играти. Ситуација са Фирмином је обећавајућа, можда ће и он на терен. Барса има велику предност, али уз помоћ наших навијача сви смо у клубу уверени да можемо до подвига. Наравно, зато ће нам бити потребно и пуно среће“, не предаје се тренер Јирген Клоп.

У табору Барселоне ситуација је добра, у Виго нису путовали Меси, Суарез, Алба, Пике, Роберто и Тер Штеген, а  картоне су очистили Бускетс и Ракитић, док су Кутињо, Ленгле и Видал седели на клупи.

„Имамо велику предност, али морамо бити опрезни, ништа не смемо препустити случају. Ливерпул има изузетно снажну екипу, брзу и непредвидиву, па и мало опуштање могло би да буде кобно по нас.Играћемо отворено, као и увек, и надам се на крају славити. И без Кутиња и Салаха домаћини су опасни, па клуп су Стариy, Шаћири, Ловрен... И то говори о квалитету Ливерпула“, упозорава  стратег Каталонаца Ернесто Валведре.

Реванш утакмица Ливерпул - Барселона игра се на Енфилду од 21 сат, а суди Гунир Чакир из Турске. У среду се састају Ајакс и Тотенхем (1:0).

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести