Црвена звезда избацила Јанг Бојс и пласирала се у Лигу шампиона

БЕОГРАД: Црвена звезда је на свом терену, уз сјајну атмосферу на трибинама, ремизирала 1:1 против швајцарског првака Јанг бојса, што јој је, након 2:2 у Берну, било сасвим довољно да се други пут заредом пласира у групну фазу Лиге шампиона.
d
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Током првих пола сата игре смо гледали релативно динамичну утакмицу с доста трчања између два шеснаестерца али без правих прилика на обе стране, тако да су голмани обе екипе практично били без посла. Швајцарци нису дошли у Београд да се бране али исто тако ни не срљају, док Звезда игра једнако опрезно и више је концентрисана на осујећење напада противника него на стварање гол шанси...

У 34. минуту прва изгледнија прилика за Јанг Бојсе и прва интервенција голмана Борјана, након што је Ебишер из слободног ударца у висини скраћеног корнера изненадио све на стадиону директним ударцем на гол, али је Борјан лопту боксовао у корнер.

У 36. минуту Марко Марин узвраћа лукавим шутем из слободног ударца али лопта одлази преко гола.

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Прво полувреме је завршено без голова, што с обзиром на број прилика није никакво изненађење. Треба напоменути и да је енглески судија Ентони Тејлор током првих 45 минута игре поделио пет жутих картона, од чега три играчима домаћег тима. Ипак, сасвим је јасно да због два гола у гостима овај резултат и овакав стил игре пуно више одговара нашем клубу. Остаје да се види хоће ли гости, којима време за промену резултата ужурбано истиче, нешто променити у игри у наставку...

Фудбалери Јанг бојса су доста агресивније започели друго полувреме а најбољу прилику су имали у 57. минуту након грешке голмана Борјана коме је испала лопта.

Минут касније контра Звезде коју је Кањас могао и боље да заврши али је његов шут отишао поред гола.

ГОЛ!!! Од 59. минута Црвена звезда води са 1:0 а гол је главом постигао Алекса Вукановић. Марин је слајно повукао напад по левој страни, продужио до Родића који је сјајно центрирао, право на главу Вукановића. Стадион је прокључао од еуфорије а играчи звезде сада несумњиво пуно лакше дишу...

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

У 82. минуту изједначење, 1:1. Слободан ударац далеко са десне стране за Јанг бојс и набачена лопта у казнени простор одакле је главом избацује неко од играча Звезде али само на ногу Јанку који релативно траљаво шутира али Бен скреће лопту главом у мрежу испред Борјана који би успешно интервенисао и постиже аутогол.

Имао је Бен већ у 84. минуту одличну прилику да се искупи, истрчавши по левој страни сам пред голмана швајцарског тима али му се овај бацио право у ноге и осујетио му шут.

Велика прилика за Јанг бојс да поведу у 92. минуту, Енсаме је сјајно шутирао али је Борјан још боље одбранио његов веома опасан ударац.

КРАЈ! Утакмица је завршена резултатом 1:1, Звезда је поново у Лиги шампиона, други пут заредом!

 

Жреб за групну фазу ЛШ одржаће се у петак, када ће се сазнати у којој ће се групи наћи наш представник и који ће јој европски великани овога пута бити противници...

 


Црвена звезда: Борјан - Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић - Кањас, Јованчић - Гарсија, Марин, Вукановић - Боаћи;

Резерве: Поповић, Панков, Иванић, Павков, Томане, Жандер, Бен.

Јанг Бојс: Ван Балмос - Соренсен, Цесигер, Луштенбергер - Јанко, Сијеро, Ебишер, Лотомба - Асале, Нсаме, Нгамале;

Резерве: Волфли, Сулејмани, Гаудино, Бурги, Фаснахт, Гарсија, Оро.


За београдски тим је ово утамица полусезоне јер им позитиван исход доноси пласман у најелитније фудбалско такмичење.

Звезда притом има поприлично активан резултат из прве утакмице јер су се из Берна вратили након ремија 2:2, с два гола дата на гостовању.

 

Гужва испред "Маракане", трубачи, песме, тенк...

Весела и слављеничка атмосфера влада испред стадиона "Рајко Митић" пред утакмицу између фудбалера Црвене звезде и Јанг Бојса за пласман у Лигу шампиона.

"Сливају се реке" навијача према "Маракани", на сваком кораку присутна је еуфорија и тражи се карта више, иако су већ првог дана распродате улазнице за свих 52.000 места.

Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Атмосферу подгрејавају трубачи код западне трибине око којих се навијачи веселе уз песме попут "Ђурђевдан", "У бој крените јунаци сви"...

Велику пажњу код севера привукао је и скоро постављени тенк у Звездиним бојама, на коме се многи сликају.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести