ЛШ: Звезда преокретом срушила Грке

У другом колу групне фазе Лиге шампиона Црвена звезда је савладала Олимпијакос и тако остала у игри за пролеће у Европи. Црвено-бели су били у резултатском заостатку, али су скупили снаге, преокренули и забележили важну победу.
zvezda, fonet
Фото: FoNet

Од почетка било је јасно да ће се водити тактича борба на стадиону ,,Рајко Митић“. Оба тима играла су врло агресивно, дисциплиновано, није се остављао простор противнику за комбиновање. И београдски и атински црвено-бели били су свесни да се утакмица игра 90 минута и да има доста времена да се уради нешто више. Акције су текле споро, без много ризика. Било је, додуше, и доста грешака. Црвена звезда имала је лопту више у свом поседу, али ништа конкретније није успевала да уради. Наша екипа је доминирала, проводила доста времена на половини Грка, који су се више ослонили на дефанзиву. Њихов тренер Педро Мартинс свесно је ризиковао најбољу поставу да би добио чврстину на средини и у задњој линији, па из тога потом организовао контранападе.

У једном наврату то је прошло: Цимикас је добро пробио по левој страни, центрирао, а са десетак метара Гереро главом шутирао поред гола.  Оријентација нашег тима била је да се напада преко бокова, што је понекад било и излишно јер је било ситуација када је боље било ићи кроз средину. Чинило се да је наш шампион још једном у дуел у Европи ушао са превише респекта, није било слободе у игри, ванредне инспирације. У таквој ситуацији ни Марин није могао да дође до изражаја, просто, није имао са ким да комбинује. То се показало као кобно у 37. минуту. Грци су извели слободан ударац, а Семедо је из немогуће позиције, пошле грешке Борјана постигао гол. Фудбал је и игра нерава и тактиче дисцплине, али и храбрости и инспирације што Црвена звезда у првом полувремену није приказивала. Тек у 45. минуту, наша екипа је имала какву-такву прилику. Јованчић је покушао маказицама после корнера, али без проблема за Жозеа Су.

Наша екипа је у наставку покушала да се наметне, али и даље је Олимпијакос био конкретнији. Некако су Грци лакше стизали до завршнице. У 56. минуту – напокон добра акција Београђана. Комбиновали су по десној страни Гобељић и Марин, уследио је центаршут, али Ван ла Пара није постигао гол. Добра околност за наше момке била је што је Бензиа нешто касније добио други жути картон, и тако црвено-беле оставио са играчем више.  Нарогушила се тада Црвена звезда и све више опасности било је пред голом Олимпијакоса. То се и исплатило у 63. минуту. Вулић је натрчао на одбијену лопту и сместио је у мрежу. Марко Гобељић је био изузетно активан, све опасније акције нашег тима ишле су преко њега. Међутим, у јеку иницијативе Црвене звезде Камара је одлично шутирао, а Борјан крајњим напором одбранио. Потом и сјајна прилика за Мерију, али је био непрецизан. У 87. минуту, међутим – 2:1. Корнер је извео Марин, а главом лопту у мрежу сместио Милуновић. Као шлаг на торту дошао је погодак Ричмонда Боаћија. Поново је корнер извео Марина, а овога пута прецизан је био Боаћи.

Била је то прелепа завршница још једне магичне ноћи црвено-белих.

И. Лазаревић

Црвена звездаОлимпијакос  3:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 50.000. Судија: Бастијен (Гранцуска). Стрелци: Вулић у 63, Милуновић у 87. и Боаћи у 90. за Црвену звезду, а Семедо у 37. минуту за Олимпијакос.  Жути картони: Родић, Ван ла Пара, Боаћи, Петровић, Марин (Црвена звезда), а  Бензиа, Торосидис (Олимпијакос). Црвени картон: Бензиа (Олимпијакос). 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6 , Гобељић 7, Дегенек 6, Милуновић 7, Родић 6,5, Кањас 6 (Петровић 6,5), Јованчић 6,5 (Вулић 7), Гарсија 6,5, Марин 8, Ван ла Пара 6 (Боаћи 7), Томане 6,5.

ОЛИМПИЈАКОС: Жозе Са 6, Торосидис 6,5, Семедо 7, Мерија 6,5, Цимикас 7, Камара 6,5, Бухалакис 6, Бензија 6, Ловера 6,5 (Поденсе 6,5), Масурас 6,5 (Елабделуи), Гереро 6,5.

Фото: FoNet

А група

Реал – Клуб Бриж       2:2

Галатасарај – ПСЖ      0:1

Б група

Ц. звезда – Олимпијакос     3:1

Тотенхем – Бајерн               2:7

1. Бајерн            2      2      0      0      10:2  6

2. Ц. звезда        2      1      0      1      3:4    3

3. Олимпијакос  2      0      1      1      3:5    1

4. Тотенхем        2      0      1      1      4:9    1

Ц група

Аталанта – Шахтјор                       1:2

Манчестер сити – Динамо (З)       2:0 

Д група

Јувентус – Бајер                  3:0

Локомотив – Атлетико         0:2

Данас

Е група

Генк – Наполи            (18.55)

Ливерпул – Салцбург (21)

Ф група

Славија – Борусија (Д)       (18.55)

Барселона – Интер             (21)

Г група

Лајпциг – Олимпик (Л)        (21)

Зенит – Бенфика                (21)

Х група

Валенсија – Ајакс      (21)

Лил – Челси               (21)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести