Љубиша Тумбаковић: Одлив младих мора да буде заустављен

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић верује да наша селекција може да избори пласман на Европско првенство.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

„Орлови” су квалификације завршили на трећем месту у групи, иза Украјине и Португала, али ће нову шансу имати у баражу, где ће у полуфиналу плеј-офа играти против Норвешке, као гости.

- Верујем да ћемо успети да остваримо резултат који нам треба у утакмици у Норвешкој, да би овде пред нашим навијачима покушали да се домогнемо Европског првенства. Играћемо против екипе која је у фудбалској експанзији и јако добре резултате су Норвежани постигли у протеклим квалификацијама. Очекује нас јако озбиљан ривал, много тежи него што би могао да буде евентуални ривал у финалу, где бисмо се састали с победником дуела Шкотска – Израел - рекао је Тумбаковић за РТС.

Селектор сматра да би јача домаћа лига произвела и јачу националну селекцију.

- Наравно да морамо да имамо јаку лигу. Одлив квалитетних младих играча мора да буде заустављен за време њиховог сазревања. Ако то будемо урадили, онда ћемо имати квалитетније и боље играче, а самим тим и јачу репрезентацију - рекао је Тумбаковић.

Србија меч са Норвешком игра 26. марта у Ослу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести