Љубомир Апро: Ускоро разговор с Лалатовићем

Првом тренингу фудбалера Војводине после паузе, у име  руководства, присуствовао је Љубомир Апро, члан Управног одбора клуба. Он се обратио играчима и обавестио их о тренутној ситуацији, као и о томе када могу да очекују наставак првенства.
е
Фото: Д. Вукићевић

- Оно што је важно је то да је Фудбалски савез Србије тражио мишљење свих екипа о формату наставка такмичења у Суперлиги – рекао је Апро. – Изјаснили смо се тако што смо изнели став да мислимо да је најбоље и, по нама, једино могуће решење у тренутној ситуациј да се одиграју утакмице четири преостала првенствена кола. До јуна је УЕФА од националних савеза тражила да јој се доставе имена клубова који ће наступити у европским такмичењима, па простора за већи број сусрета практично нема.

 Када би могао да се очекује наставак првенства?

- Верујем да ће то бити крајем маја, очекујемо одлуку руководилаца ФС Србије по том питању.

 Пошто нико од представника медија није могао да присуствује првом тренингу, реците какво расположење међу играчима?

- Потрудили смо се да испунимо све здравствене препоруке надлежних институција и нико не може да уђе у ФЦ „Вујадин Бошков“ осим људи који су у њему запослени и чије присуство је неопходно да би он функционисао како треба. Наравно, и играчима и члановима стручног штаба мери се телесна температура када улазе и пролазе кроз дезинфекцију, носећи маске и рукавице. Клупски лекар др Владимир Чолаковић направио је план одржавања тренинга, ради се по групама,а  фудбалери и на терену морају да поштују здравствена ограничења. Радује нас то што су кандидати за први тим добро расположени и здрави и што могу несметано да тренирају.

 Шеф струке Лалатовић за „Дневник“ је јуче изјавио да у најскорије време очекује разговор са члановима управе по питању његовог даљег статуса?

- Наш тренер коректно је иступио у јавности и могу да кажем да ће разговор те врсте с њим уследити у најкраћем року. Лалатовића видимо и убудуће као тренера Војводине и очекујем да ћемо брзо пронаћи заједнички језик када је у питању продужетак сарадње – јасан је Апро.

А. П.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести