Љупко Петровић није више тренер ЦСКА из Софије

СОФИЈА: Бивши трофејни тренер Црвене звезде Љупко Петровић поднео је оставку на клупу ЦСКА из Софије, потврдио је данас бугарски клуб.
ljupko petrovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Петровић, који је водио Звезду до титуле првака Европе 1991. године, преузео је на себе одговорност пораз од Бероеа (2:1) протеклог викенда у тамошњем шампионату.

"Упркос покушајима руководства да га убеди да не жури са таквом одлуком, Србин је био чврст у својој жељи, која је на крају и испоштована", наводи се на сајту клуба и Петровићу пожелео пуно успеха у будућности.

Искусни 72-годишњи тренер тако је завршио мандат у другом клубу из Софије, после великог ривала Левског у коме је био два пута, уз чак три на клупи Литекса из Ловеча.

Током дуге каријере водио је многобројне клубове попут Војводине, са којом је сензационално дошао до титуле шампиона Југославије 1989, исто је урадио са Црвеном звездом две године касније и у истој освојио Куп европских шампиона у Барију, а радио је као тренер Еспањола, Пењарола, Олимпијакоса, ПАОК-а, Шангај Шенхуе, Пекинг Гуана...

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести