Мање од недељу дана остало до почетка припрема фудбалера Војводине

Већ за неколико дана почеће припреме домаћих фудбалских суперлигаша за пролећни наставак сезоне.
Vosa pripreme Belek
Фото: Са прошлогодишњих припрема Воше у Белеку, фото: Дневник

У случају екипе Војводине, тренутно осмопласираног састава на табели елитног такмичења, то значи да ће у уторак и среду (8. и 9. јануара) играчи одрадити обавезне лекарске прегледе, а онда, у четвртак, у 10 часова, следи им и прозивка и први тренинг.

У овом тренутку највећа непознаница влада око тога ко ће у улози шефа стручног штаба предводити новосадску “Стару даму” на пролеће. Током последњих дана 2018. године “готова ствар” била је то да ће екипу преузети искусни Милорад Косановић, али се та могућност изјаловила. Да ли ће тренер и даље бити Радован Кривокапић који је водио Вошу у последње четири јесење утакмице, или  ће на клупу сести нови стручњак, могли би да сазнамо у току неколико наредних дана.


Познати ривали у Турској

Током двонедељних припрема у Турској, Војводина ће имати неколико провера. Познати су и ривали, као и датуми када ће ти сусрети бити одиграни. Украјинска екипа Зорије је први ривал 27. јануара, а дан касније играће са У-23 тимом немачког Вердера из Бремена. За 31. јануар заказан је дуел са пољским Заглебјем, 3. фебруара ривал ће бити руски премијерлигаш Јенисеј, да би серија утакмица била закључена дан пред повратак у Нови Сад (6. фебруара), када ће супарник бити БАТЕ Борисов (Белорусија).


До сада су редове црвено-белих напустила тројица играча - Исмаел Фофана, Лазар Ђорђевић и Дарко Бједов, док новајлија још увек нема. У смирај претходне године, прве професионалне уговоре потписали су омладинци, 18-годишњи Игор Јеличић и Милан Видаков, а извесно је да ће то  ускоро учинити још неки младићи поникли у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”. Навијаче сигурно радује то што деца Војводине полако изалазе у први план, али их интересује и то ко би црвено-беле редове могао да освежи у зимском прелазном року.

Фото: Dnevnik.rs

„Разговарамо с неким нама занимљивим фудбалерима, али се још увек ништа конкретно нисмо договорили“, рекао је спортски директор Саша Дракулић.


Младен Деветак се враћа у матични клуб: Користан боравак у Кабелу

Младен Деветак, младић рођен 1999. године, протеклу полусезону провео је на позајмици у српсколигашу Кабелу и наметнуо се као један од најистакнутијих играча ове екипе. Почетак припрема за пролећни део првенства, како је предвиђено, дочекаће у Војводини.

„Биле су ми потребне утакмице у низу и то сам у Кабелу имао“, рекао је Деветак.

„Одиграо сам 14 сусрета на својој природној позицији, дакле био сам леви бек, постигао неколико голова и имао пар асистенција. Боравак у Кабелу изузетно ми је користио, чини ми се да сам играо на високом нивоу и жеља ми је да се на пролеће наметнем и у најбољем тиму Војводине.“


„У плану нам је враћање неких момака са позајмица, попут Младена Деветака из Кабела, али је сигурно и то да су нам потребна одговарајућа решења на позицијама дефанзивног везног играча и нападача. Уколико се укаже прилика, пробаћемо да доведемо и плејмејкера. Уз све то, сигурно је да ћемо првом тиму прикључити још неколицину омладинаца, што је процес који смо почели током последњих неколико јесењих утакмица. Што се одлазака тиче, тројица играча су нас напустила, а сасвим је извесно да ће то учинити и још неки момци који се нису наметнули током јесењег дела првенства.“

Од кондиционог тренера Александра Јанковића кандидати за први тим добили су план рада током паузе, тако да се очекује да ће на почетак припрема стићи доста добро физички припремаљени. Од 10. до 23. јануара, по зацртаном плану, екипа ће тренирати у ФЦ “Вујадин Бошков”, а онда јој следи одлазак у топлије крајеве. Како смо сазнали, од 24. јануара до 7. фебруара екипа ће бити у старој бази, турском Белеку, где ће бити смештена у сјајном хотелу “Титаник делукс голф”,као и прошле зиме.У плану је одигравање неколико контролних утакмица, а у првом пролећном колу, 16. фебруара, Воша ће гостовати Црвеној звезди.

Текст и фото: А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести