Марин: Имамо квалитет да изборимо пролеће у Европи

АТИНА: Капитен фудбалера Црвене звезде Марко Марин изјавио је да је уверен да екипа има снаге да против Олимпијакоса у Атини избори европско пролеће.
marin
Фото: FK Crvena zvezda

"Олимпијакос је квалитетна екипа, посебно је јак код куће,што показују мечеви против Тотенхема и Бајерна у Атини у којима су им добро парирали. Међутим, ми смо свесни колико је ово велика и битна утакмица за нас. Доноси нам пролеће у Европи, био би то један значајан искорак у односу на прошлу сезону и ми ћемо сигурно дати све од себе да омогућимо клубу и навијачима још европских утакмица ове сезоне. Имамо квалитет да прођемо даље", изјавио је Марин за клупски сајт.

Како је навео, Звезда је после дебакла од Бајерна "подигла квалитет игре" и са много оптимизма стигла у Грчку.

"Добро смо одиграли последње утакмице што нам даје за право да се надамо успеху. Међутим, Олимпијакос је веома квалитетан противник и ако хоћемо да презимимо у Европи овако важне мечеве морамо одиграти на врхунском нивоу. Неће бит лако, то знамо, јер да је лако нека српска екипа би и пре нас побеђивала у Лиги шампиона".

Он истиче да је свакако Звездина психолошка предност јер јој одговара реми.

"Знамо да нам је и бод довољан и то ћемо свакако имати у глави. Имали смо сличне ситуације у квалификацијама, Јанг Бојс смо прошли на такав начин. Никад се у спорту не може унапред планирати, али ако у 85. минуту буде 0:0 нећемо нападати и јурити победу по сваку цену", поручио је Марин.

Утакмица последњег кола Б групе Лиге шампиона између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести