Марин: Реално је да останем у Звезди и после лета

БЕОГРАД: Званично најбољи фудбалер Суперлиге Марко Марин изјавио је да има велику жељу и да је реално да остане у Црвеној звезди најмање до почетка 2020. године.
marin, fk crvena zvezda
Фото: Marko Marin, foto: FK Crvena zvezda

Бивши репрезентативац Немачке и некада првотимац Челсија и Севиље недавно је продужио уговор са црвено-белима до лета 2021. године и зато наглашава да са Звездом жели другу годину заредом да наступи у Лиги шампиона.

"Реално је да останем и после лета, продужио сам уговор и ту сам екипи да помогнем. Желимо да будемо успешни, а све друго ћемо да видимо", рекао је Марин у изјави Танјугу на свечаности у избору за најбољег играча и тима Суперлиге.

Марин каже да му је драго што је титула шампиона Србије одбрањена на доминантан начин, иако мисли да није било лако као што изгледа.

"Није било баш лако, сваку утакмицу морамо да победимо... Сада личи да је било лако зато што смо тако добро одиграли сезону. Нисмо завршили сав посао, имамо финале Купа да одиграмо, претходно прославимо титулу у недељу и то нам је много битно. Хоћемо да узмемо "дуплу круну".

Према његовим речима, свима из тима Владана Милојевића је у глави да се трофеју првака дода и Куп, односно комплетира "дупла круна" након 12 чекања.

"Партизан хоће да спаси сезону, али ми идемо на "дуплу круну". Знамо да је титула најважнија, ипак, када си дошао до финала онда хоћеш још један пехар да освојиш. Урадићемо све да до њега и дођемо", наводи Марин, а онда је и изнео мишљење да је боље да се финале игра у Београду, уместо у Нишу.

"Лепше је финале у Београду, није битно да ли код нас или на стадиону Партизана. Ту је и питање сигурности, о чему се много прича. Верујем да би у Београду била права атмосфера, дошло би много навијача оба клуба... Радије бих играо у Београду".

Без обзира што сезона још није завршена, Марин је свестан да ће брзо и квалификације за Лигу шампиона и зато признаје да већ размишља о томе.

"Наравно да размишљамо о борби за Лигу шампиона. Сви ми који смо играли у елитном такмичењу и доживели тај осећај мислимо о томе. Хоћемо да поново доведемо најјаче тимове на "Маракану" и играмо такве утакмице. Пробаћемо поново да доживимо један од најлепших осећаја у животу".

Марин је јуче, у избору фудбалера и тренера Суперлиге, проглашен за најбољег играча српског првенства.

"Велика је част да будем изабран. Исто тако и у првом делу сезоне је било лепо што сам био у идеалном тиму, као и сада. То само показује да смо као екипа одиграли фантастичну сезону, а за сваког појединца лепо је да се нађе у том друштву", закључује Марин, који је позвао навијаче да у недељу испуне трибине стадиона "Рајко Митић" и у мечу против Напретка прославе шампионски наслов.

Утакмица између Црвене звезде и Напретка заказана је за 19 сати, уз бесплатан улаз.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести