Марин: У дербију играмо за титулу

БЕОГРАД: Најбољи фудбалер Црвене звезде Марко Марин каже да је сигуран да је његов тим квалитетнији од Партизана и да у предстојећем 160. вечитом дербију то мора да покаже.
m
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Бивши немачки репрезентативац у дресу Звезде два пута је ремизирао са Партизаном ове сезоне, али памти када је пре два лета преко црно-белих одвео Олимпијакос у Лигу шампиона, заједно са садашњим саиграчем Мохамедом Ел Фардуом Беном.

"Партизан сам већ добијао са Олимпијакосом, већ тада је био леп осећај за пласман у Лигу шампиона. Сада играмо за титулу, још важније је да славимо", поручио је Марин новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Марину наглашава да му је игра тима испред његовог учинка, без обзира што би волео да потезом одлучи највећу утакмицу српског фудбала.

"Није до мене да сам решим дерби, играмо 11 на 11. Имам саиграче да помогну, важно је да као екипа будемо успешни, то ми је циљ. Не улазим у утакмицу са размишљањем да сам решим... Ако саиграчи буду добро стајали, добиће асистенцију и нека они реше", уз осмех говори бивши првотимац Вердера, Челсија, Севиље и Фиорентине.

Сваки дерби је битан, а овај посебно јер се игра за титулу и зато бисмо победом дошли близу циља, наводи Марин.

"Надам се да ћу помоћи екипи, можда неће бити потребан "магичан" пас, већ једноставно пас и да отвори простор. Можда гол са неколико метара, као у прошлој утакмици. Само да победимо".

Марин је изнео и занимљиво виђење и позицију Црвене звезде и Партизана 

"Партизан не игра добро целе сезоне, али дерби је посебна прича, сасвим другачија од осталих... Да је обичан меч ми бисмо на "Маракани" сигурно добили једноставно, али пошто је дерби никад се не зна и морамо да будемо опрезни. Морамо да уђемо 100 одсто", закључио је он.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у четвртак на стадиону "Рајко Митић" од 19 сати.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести