Марко Полетановић освојио са Раковом Куп Пољске

Лепе вести стижу из пољског фудбала. Наиме искусни везњак Марко Полетановић (28) са екипом Раков Честохова освојио је Куп Пољске.
poletanovic
Фото: Марко Полетановић, фото: Приватна архива

У финалу је савладана Арка (2:1). Ово је био нови трофеј Полетановића у клубовима за које је играо па се справом може рећи „Позови Полетановића за трофеј“.

- Жао ми је што нисам био успешан у нашем најтрофејнијем клубу Црвеној звезди. Имали смо девет бодова више од вечитог ривала Партизана, да би титулу препустили у последњем колу поразом од Вождовца -  каже Полетановић.

Да му прија у Пољској показао је Полетановић квалитетним играма. 

- Након годину ипо дана играња за Јагелонију и пропуштене шансе да освојимо Куп прешао сам у Раков из Честахова, потписао уговор на три године и стигао до трофеја. У финалу смо заслужено савладали Арку са 2:1 и тако донели први трофеј у историји клуба -  истиче дете Војводине. 

Полетановић је до сада освајао тутлу првака са Гентом (Белгија), са Тосном Куп Русије.

- Два кола пре краја првенства у Екстракласи како се зове лига у Пољској са 53 бода заузимамо другу позицију. Нанизали смо у последњих 14 утакмица 12 победа и два ремија уз то пригрлили трофеј у Купу. Верујем да ћемо успети да се пласирамо одмах иза неприкосновене Легије (60). Имамо још меч код куће са Пијастом и у последњем колу  и дерби у Шћећину са Погоном. Бежимо им за један корак. Игре које пружамо дају нам за право да се надамо најбољем. Иовако смо са освојеним трофејем пребацили сва очекувања -  задовољан је Полетановић.

На адресу Полетановића после одрађено пола уговора стижу понуде других клубова.

- Тренутно сам фокусиран на игре за Раков. Овде ми је изузетно добро, све до сада су испоштовали до максимума. Тренер Марек Папужан задовољан је играма. Имамо солидан тим. Осим мене са наших простора играју Тијанић из Словеније и Хрвати Фран Тудор и Зоран Арсенић. У клубу инсистирају да већ сада продужимо сарадњу на још две године. Још увек се нећкам обзиром да имам  понуда да се преселим у Русију или Белгију - истиче бивши репрезентативац са једним наступом за А селекцију у мандату селектора Славољуба Муслина.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести