Мартинс: Јесмо пријатељи, али хоћемо победу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Олимпијакоса Педро Мартинс рекао је вечерас да је пријатељства навијача Црвене звезде и Олимпијакоса лепа ствар, али да је његов тим дошао у Београд да победи и упише четврти бод ове сезоне у Лиги шампиона.
e
Фото: Youtube Printscreen

"Познате су везе две групе навијача, али за тренера Милојевића и мене је најбитније да утакмица буде високог квалитета. Пријатељства су пријатељства, али дошли смо овде да победимо", рекао је Мартин на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Португалски стручњак каже да је меч против Црвене звезде није одлучујућим за останак у Европи, али је веома битан.

"Није финале, али јесте важна утакмица у којој се тражи добар резултат. Ипак, неће да одлучује".

Према његовим речима није посебно велики притисак на атинском великану.

"Немамо велики притисак, осим дербија са Панатинаикосом (1:1 прим. аут) имали смо добре резултате. Професионалци су стално под притиском, нема дана да тако није јер се увек тражи победа када су у питању Звезда и Олимпијакос".

Мартинс се наљутио на питање грчких новинара шта би донео евентуални пораз Олимпијакоса.

"Не размишљамо о негативном резултату, не можемо да идемо са мислима да ћемо изгубити", одсечно је одговорио Мартинс, додајући да је Црвена звезда јако хомогена екипа и квалитетна.

"Имају пуно стрпљења, то се видело и против Бајерна. Њихов меч против Партизана је другачији био у приступу, морамо да имамо контролу лопте и мирни", закључио је он.

Нападач Мигел Гереро исхвалио је првака Србије и стадион "Рајко Митић".

"Знамо да ће бити сјајан амбијент, познато је да је "Маракана леп стадион, биће тешко... Морамо да уживамо, велика је утакмица сутра и бићемо сконцентрисани. Знамо да Звезда има велику историју, јака је на свом терену, али исто тако је и Олимпијакос писао историју. Дошли смо у Београд са једним циљем, то је победа, без обзира што је противник квалитетан", поручио је први центарфор вицепрвака Грчке.

Утакмица 2. кола Б групе Лиге шампиона између Црвене звезде и Олимпијакоса заказана је за сутра од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести