Масовна туча навијача Партизана у Каћу, четворо повређено

КАЋ, НОВИ САД: Неколико сати пре почетка фудбалске утакмице Војводина - Партизан избила је масовна туча навијача Партизана у Каћу, у којима су повређене четири особе.
Navijaci baklje/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Повређени су примљени у Клинички центар Војводине, од којих су три особе задобиле теже, а једна лакше повреде, речено је Танјугу у тој здравственој установи.

“У Ургентни центар КЦВ данас после 14 сати, примљена су четири мушкарца. М.С., рођен 1998. задобио је тешке повреде главе, урађена је комплетна дијагностика, а у току је оперативно збрињавање повреда. 

С. Р, рођен 1999. примљен са тешким телесним повредама, који је после дијагностике, смештен на Клинику за неурохирургију, док трећи мушкарац Б.Н, рођен 1985. 

Са тешким повредама вратне кичме, налази се на Клиници за ортопедску хирургију и трауматологију. Четврти повређени, К. Н, рођен 1997. Године задобио је лаке телесне повреде и у току је опсервација и збрињавање рана у Ургентном центру КЦВ”, речено је Танјугу у КЦВ.

Туча је избила данас, нешто после 14 часова, у Каћу, а према првим, незваничним информацијама, сукобиле су се две фракције навијачке групе Партизана, који су стигли из Београда. 

У масовној тучи учествовало је неколико десетина навијача, демолирана је оближња кладионица у Каћу, на путу је било доста разбијеног стакла, флаша, а све је трајало, према тврдњама очекивадаца, око 20-ак минута.

Јаке полицијске снаге обезбеђују Каћ, али и Нови Сад, где је на стадиону Карађорђе, у 17.00 сати почела утакмица. Полиција је била затворила и Зрењанински пут, контролисала сва возила, те су се стварале гужве на путу.

Због тога што је свака утакмица Партизан - Војводина високоризична, па често долази до инцидената на стадиону током меча, организатори ФК Војводина је и пред меч 30. кола Суперлиге саопштила да ће због безбедности поново раздвојити навијаче једног и другог клуба.

Партизан има три, међусобно завађене, фракције присталица, те је претпоставка да су се они и сукобили у Каћу. 

Навијачи Партизана смештени су на јужној и источној трибини на стадиону у Новом Саду, а обезбеђење није пуштало никога са обележјима Партизана да уђе на западну трибину. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести