Мексико направио важан корак ка другој рунди, савладао Кореју (2:1)

У веома интересантној утакмици, Мексико је успео да направи важан корак ближе проласку у осмину финала Светског првенства у Русији савладавши Јужну Кореју са 2:1.
EPA-EFE/SHAWN THEW
Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW

Мексико је од старта има иницијативу и већи посед лопте, а то се исплатило већ у 25. минуту када ле Вела голом са беле тачке довео своју екипу у предност. Милорад Мажић, који је судио ову утакмицу, није се двоумио да свира пенал након што је одбрамбени играч Кореје играо руком у свом шеснаестерцу.

Иако су имали мање лопте у свом поседу, Корејанци се нису предавали. До краја утакмице имали су неколико добрих напада и преко десет шутева што ван што у оквир гола. Највише се истицао нападач Сон који је у неколико наврата шутирао.

Наравно, ни Мексиканци нису седели скрштених руку. Градили су нападе, шутирали, опасно претили. Неколико прилика су пропустили да повећају разлику. А онда је дошао моменат за историју. Хавијер Хернандез Чичарито у 66. минуту постиже свој 50. гол за репрезентацију Мексика, чиме постаје играч који постизао голове на три Светска првенства,

Ипак, феноменални Хунгмин Сон се потрудио да Кореја постигне први гол на овом првенству. У 93. минуту Сон је шутира са око 18 метара и постиже један од лепших голова на првенству.

Вечерас играју Немачка и Шведска . Подсетимо, Немци су у претходном колу изгубили од Мексика, а Швеђани су савладали Јужну Кореју.

С. П.

Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW
Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW

 

Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW
Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести