Меси најплаћенији фудбалер на свету

ПАРИЗ: Репрезентативац Аргентине и капитен Барселоне Лајонел Меси најплаћенији је фудбалер на свету, објавили су шпански портали, позивајући се на француски спортски лист "Л'Екип".
м
Фото: Youtube Printscreen

Аргентинац зарађује скоро дупло више од нападача Јувентуса Португалца Кристијана Роналда - Меси је први на листи десеторице најбоље плаћених фудбалера света са месечном бруто платом од од 8,3 милиона евра, док је Роналдов месечни бруто приход 4,5 милиона евра.

Следи их нападач Пари Сен Жермена Бразилац Нејмар са 3,06, који је уједно и најбоље плаћени фудбалер у Француској, с обзиром да је његов клупски друг и француски репрезентативац Килијан Мбапе на 10. месту са 1,73 милиона.

Судећи по листи коју је објавио "Л'Екип", најбоље су плаћене звезде шпанске Примере јер међу првих 10 чак шесторица првотимаца шпанских клубова Барселоне, Реала и Атлетико Мадрида.

Према писању француског спортског листа "Л'Екип", најплаћенијих 10 фудбалера света су: Лајонел Меси (8,3 милиона евра), Кристијано Роналдо (4,5), Нејмар (3,06) Антоан Гризман и Луис Суарез (3), Герет Бејл (2,5), Еден Хазард (2,5), Филип Кутињо (2,3), Алексис Санчез (2,28) и Килијан Мбапе са месечном брото платом од 1,73 милиона евра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести