Михајловић: Ко је Ана Франк? Не знам, извините...

ТОРИНО: Српски фудбалски стручњак Синиша Михајловић, тренер Торина, изјавио је да да не зна ко је била Ана Франк после питања италијанских новинара да прокоментарише гест навијача Лација да њен лик користе за антисемитске увреде.
sinisa mihajlovic, epa
Фото: Siniša Mihajlović, foto: EPA (GIORGIO BENVENUTI)

Лацијали су изазвали буру јер су користили налепнице са ликом Ане Франк у дресу ривала Роме, после чега је Фудбалски савез Италије одлучио да у наредном колу све утакмице крену минутом ћутања и читањем одломака њеног дневника.

"Навијачи Лација напали су Ану Франк са Роминим дресом? Не знам ништа о томе, ко је Ана Франк?", изјавио је Михајловић на конференцији за медије пред дуел Торина и Фиорентине, а преноси Фудбал Италија.

Када му је италијански новинар објаснио да је она била јеврејска девојчица која је писала дневник о својим догађајима кријући се у Амстердаму, пре него што је убијена у концентрационон логору, Михајловић је изненадио све речима да није чуо за њу.

"Стварно не знам, нисам упућен у ту тему, извините", казао је он.

Римски Лацио, за кога је играо Михајловић у периоду од 1998. до 2004. године, одлучио је да због испада својих навијача сваке године у логор у Аушвиц пошаље 200 младих присталица клуба како би се едуковали на лицу места.

Иначе, навијачи Лација познати су као припадници "деснице", често пропагирајући фашизам и нацизам на трибини стадиона Олимпико.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести