Михајловић од уторка креће третман лечења леукемије

БОЛОЊА:  Српски фудбалски тренер Синиша Михајловић у уторак почиње са третманима лечења од леукемије, потврдио је доктор Болоње Ђани Нани.
1
Фото: Tanjug

Михајловић је раније данас на јако емотивној конференцији за медије открио да има тешку болест, али да је уверен да ће је победити.

"Имамо начин за потпуни опоравак како би Михајловић могао опет да ради и тренира. До пре две деценије о томе није могло да се прича. Биће тренутака када неће бити са тимом, због третмана у болници, који крећу од уторка, али у последњих неколико година третмани су врло ефикасни", поручио је Нани.

Нани додаје да таква болест може да се победи чак и у кратком року.

"Добра ствар је да нема никакве симптоме. Добро се осећа сад", навео је Нани, који није могао да каже колико дуго ће лечење да траје јер тренутно није познат тип леукемије.

Каже, међутим, да је сигуран да ће чувени српски фудбалер и тренер победити болест.

"Знам га 10 година, вратиће се ментално и физички јачи него икад. Он је као тенк", закључио је Нани.

Михајловић ће, упркос болести, наставити други мандат на клупи Болоње.

Михајловићу снажна подршка у Италији

Српски тренер Синиша Михајловић, након што је открио да болује од леукемије, добио је велики број порука подршке широм фудбалске Италије.

Клубови из Серије А, као и колеге и фудбалери, стали су уз Михајловића у тешком тренутку.

Интер, бивши клуб Михајловића где је био као играч и тренер, путем Твитера објавио је "Напред Синиса, Интер је уз тебе у овој битки".

Речи подршке дали су римски клубови Рома и Лацио, уз емотивну поруку.

"Заједно смо толико тога освојили. Са тобом смо и у овој борби", саопштили су из Лација.

Поруке су стизале и од Фиорентине, Торина, клубова у којима је такође радио као тренер, али и ону која се издваја од његовог "ментора" и бившег саиграча Роберта Манћинија.

"Миха, довољно си снажан и болест те неће уплашити. Поред тога, мораћемо још да сурфујемо" написао је Манћини на Инстаграму.

Огласила се и Црвена звезда, са којом је Михајловић као играч био првак Европе, речима "Михо, Звезда је уз тебе. Сигурни смо да ће савладати и ову препреку. Победи још једном".

Михајловић ће, упркос леукемији, наставити да обавља функцију тренера Болоње.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести