Миле Свилар руши рекорд славног Касиљаса

Име некада врхунског голмана Ратка Свилара веома је добро познато старијим поклоницима фудбала широм некадашње Југославије.
mile svilar1
Фото: Mile Svilar, foto: Youtube Printscreen

Стасити Црвенчанин је седам сезона (1973 – 1980) био незаменљив на голу новосадске Војводине, а потом је чак 16 година провео у белгијском Анверпену. Његов син Миле би могао да у каријери надмаши оца, брани гол славне Бенфике и има прилику да уђе у историју такмичења Лиге шампиона.

Бенфика сутра дочекује Манчестер јунајтед у трећем колу групе А ЛШ, што би могла да буде изузетна прилика да се овај даровити младић представи пред једним од највећих клубова на свету и у исто врме да постане најмлађи чувар мреже који је икада бранио на најквалитетнијем клупском такмичење. Уколико Миле буде у првих 11 у екипи Бенфике постаће нови рекордер са 18 година, месец и 22 дана, чиме би оборио рекорд славног Икера Касиљаса, који је дебитовао са 18 година, три месеца и 26 дана.

Фото: Mile Svilar, foto: Youtube Printscreen


Свилар ускоро у дресу Србије

Тек што је почело да се прича о талентованом српском голману из Бенфику Милету Свилару, реаговао је ФСС и направио прве потезе.

„Ради се о великом таленту који ће ускоро обући дрес Србије. У контакту смо са његовим оцем, било је планирано да се недавно видимо у Лисабону, али смо састанка морали да одложимо због репрезентативних обавеза. Преко Зорана Филиповића у контакту смо и са стручним штабом Бенфике и располажемо са свим непходним информацијама. Миле Свилар поседује огроман потенцијал и верујемо да представља лепу будућност српског фудбала“, рекао је спортски директор репрезентативних селекција Горан Буњевчевић.


Ратко Свилар је у више наврата апеловао на Фудбалски савез Србије да позове Милета како би он играо за наш национални тим, пошто има и српско држављанство, а до сада је наступао само за млађе категорије Белгије.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести