Миливојевић и Грујић: Једва чекамо да почне

БЕОГРАД: Фудбалски репрезентативци Србије Лука Миливојевић и Марко Грујић поручили су да са нестрпљењем чекају почетак Мундијала у Русији и дуел са Костариком, који ће, како сматрају, бити кључан у борби за нокаут фазу.
Milivojevic Luka/Tanjug
Фото: Tanjug

"Глава нам је усмерена на утакмице на Светском првенству, турнир је испред нас. Осећам позитивну трему и једва чекам да крене све. Морамо да идемо са оптимизмом, ако га нема онда нема ничег. Имамо циљ и покушаћемо да га остваримо", рекао је Миливојевић Танјугу уочи пута за Русију са аеродрома "Никола Тесла", где је репрезентацији уприличен свечани испраћај.

Капитен енглеског Кристал Паласа признаје да осећа еуфорију око тима.

"Сви најбољи играчи света биће на Светском првенству, идемо да одмеримо снаге са најбољима", каже неуморни везиста.

Дуел са Костариком 17. јуна у Самари означио је као кључан на Мундијалу.

"Људи помало заборављају Костарику (поред Бразила и Швајцарске прим. аут), добру репрезентацију која игра чврст фудбал и на контру. Треба их анализирати у детаље, то нам је најважнија утакмица. Наша предност биће ако добро отворимо утакмицу, како ћемо да стојимо на сваком делу терена јер се на великим турнирима свака грешка плаћа и морамо да их сведемо на минимум".

Фото: Tanjug

Како је нагласио, са Костариканцима није упознат у детаље као што је случај са Швајцарском.

"Костарика има доста играча ван Европе, док много Швајцараца игра у јачим клубовима. Швајцарска је веома квалитетна, како колективно тако и индивидуално, али нама је све усмеримо на Костарику и да пробамо да прођемо прву препреку".

Убедљив тријумф у последњој провери пред СП над Боливијом (5:1) описао је као добру за самопоуздање.

"Дали смо пет голова, пробали неке акције, али морамо да будемо свесни да противник није меродаван јер ће нам ривали у Русији бити много јачи. Опет, из овакве утакмице могу да се извуку добре ствари, пробају одређене варијанте".

Саиграч Марко Грујић, који ће бити алтернатива Миливојевићу и Немањи Матићу у везном реду, сматра да је Србија јача од Костарике и Швајцарске.

"Сви смо јако узбуђени и са нестрпљем чекамо Костарику. Од прве утакмице све зависи, било би добро да победимо и додатно се подигнемо. После тога је друга фаза достижна. Појединачно смо бољи од Костарике и Швајцарске, али боља екипа не побеђује на папиру, већ на терену", рекао је Грујић Танјугу.

Фудбалер Ливерпула додао је да је Србија одиграла два различита меча против Чилеа и Боливије, истакавши да је много боље било у генералној проби на Мундијал.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести